Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coco Chanel - Lumea nevazuta a afacerilor de succes

de Maria Nicutar 17 Iun. 2011 7100
3.13 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Coco a fost numele pe care si l-a ales cand si-a inceput cariera de cantareata intr-o cafenea din Franta. O stim datorita parfumului Coco Chanel No. 5 si o aplaudam pentru initiativele de modernizare a liniei vestimentare feminine.

Nascuta in 1883, pe data de 19 august, Coco Chanel era Gabrielle Bonheur Chanel. Dupa moartea mamei sale, Coco a fost data, impreuna cu cei 4 frati si surori catre rude pentru a fi crescuti. Viitoarea femeie de afaceri si-a petrecut 6 ani intr-un orfelinat al manastirii din Aubazine unde a invatat arta croitoriei.

In 1913 si-a deschis primul magazin care comercializa palarii si accesorii feminine. Succesul inregistrat de primele magazine i-au adus notorietate si oportunitati de colaborare cu oameni de afaceri importanti. In 1921, impreuna cu celebrul parfumier Ernest Beaux a creat parfumul No. 5. Acesta este inca cel mai cumparat si mai cunoscut parfum din intreaga lume.

Istoria celebrului parfum este legata si de incercarile de inlaturare a coproprietarilor. Coco a depus o petitie catre oficialitatile germane, cerand sa fie unica proprietara si sa detina drepturile financiare depline asupra liniei de parfumuri Chanel, pe motivul ca este ariana iar coproprietarii, familia Wertheimer, erau evrei. Acestia anticipasera problemele pe care ocupatia nazista le va aduce cu sine si trecusera deja drepturile catre Felix Amiot, un om de afaceri francez. In urma negocierilor, Coco a ajuns sa detina 2 procente din vanzarile din intreaga lume si o suma de bani fixa de cateva milioane de dolari.

Chanel mai creat cu succes genti, bijuterii, pantofi si obiecte vestimentare care au revolutionat lumea femeilor. In creatiile sale s-a inspirat din stilul masculin si a transformat hainele obisnuite ale femeilor in creatii usor de purtat, simple si, totusi elegante. Celebra antreprenoare adoptat ideea de prezentare a creatilor vestimentare impreuna cu bijuterii si a reusit sa impuna trenduri care au ramas pana in ziua de astazi.

Pe data de 10 ianuarie 1971, Coco s-a stins din viata iar Karl Lagerfeld a preluat activitatea casei de moda Coco Chanel. Creatiile sale inca mai pastreaza linia originala si nu sufera schimbari importante.




Tags: coco chanelantreprenoare celebra

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]