Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intreprinzatori celebri: Milton Hershey (Hershey Chocolate)

de Silvia Bucsan 13 Dec. 2007 4733
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aproape orice copil din S.U.A. cunoaste ciocolata Hershey. O ciocolata faimoasa nu numai in S.U.A., ci si in lumea intreaga, lansata pe piata acum mai bine de 100 de ani de un intreprinzator familiarizat cu... esecul. Intr-adevar, Milton Hershey (1857-1945) a dat mai multe rateuri pana sa reuseasca sa puna pe picioare o afacere viabila.

Prima lui ocupatie a fost cea de ajutor de tipograf la un mic ziar din zona natala, dar a decis rapid ca meseria aceasta nu i se potriveste. Ca urmare, a schimbat domeniul si s-a angajat la o fabrica de bomboane din Lancaster, iar dupa cativa ani si-a deschis propria lui fabricuta.



Fara succes insa. A trebuit sa isi inchida afacerea deoarece nu castiga nici un ban cu ea si s-a mutat in Denver, unde a gasit o slujba la un producator de caramele. Apoi a ajuns in New York si a deschis o a doua afacere – comercializarea de dulciuri pe strazile marelui oras – dar din nou esec.

Intr-un final, a revenit la ferma unde se nascuse si s-a apucat sa experimenteze tot felul de retete proprii de dulciuri. Era avantajat de faptul ca in zona erau multi producatori de lapte si, ca urmare, ii era usor sa se aprovizioneze cu lapte proaspat.

Nici celelalte ingrediente (zahar, cacao) nu constituiau o problema, orasul Philadelphia fiind destul de aproape. A hotarat sa faca o noua incercare in business si a deschis o fabricuta de caramele. De data asta cu succes. Dupa cativa ani, in 1893, vindea marfa de 1 milion $ pe an.

Observand ca cele mai cautate sortimente de caramele erau cele cu aroma de ciocolata sau chiar imbracate in ciocolata, s-a apucat din nou de experimente, de data asta pentru a obtine o ciocolata marca proprie. A descoperit o reteta cu un rezultat... delicios, in care se utiliza lapte condensat, iar reactia pietei a fost atat de promitatoare incat Hershey si-a vandut fabrica de caramele si s-a axat pe productia de ciocolata. La vremea aceea ciocolata cu lapte era un produs elvetian de lux.

Pentru a-si pune in practica planurile, Milton Hershey a construit in 1903 o fabrica uriasa, bazata pe cele mai noi tehnici de productie de masa, si produsul sau a devenit in scurt timp lider la categoria sa, in S.U.A., aducand venituri colosale. Interesant este faptul ca in jurul fabricii sale industriasul a ridicat un mic oras, orasul Hershey, dotat cu linie de tramvai, scoli, biblioteci, arena de sport, bazin de inot, chiar si parc de distractii. Orasul exista si astazi si constituie un punct de interes pentru turistii din toata lumea.

Averea acumulata i-a permis lui Milton Hershey sa se implice in actiuni filantropice, el si sotia sa, Catherine, finantand orfelinate, scoli, spitale, centre culturale si universitati.



Tags: afacereciocolatabomboanedulciuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Fondatorul companiei Patagonia a donat intreaga afacere. Businessul este evaluat la 3 miliarde de dolari

de Bianca Tila
16 Sep 2022
Fondatorul companiei Patagonia, Yvon Chouinard, sotia sa si cei doi copii ai lor au decis sa-si cedeze drepturile de proprietate asupra...

Remus Cernea porneste o afacere green-vegana prin Start-Up Nation

de Florin Amariei
20 Aug 2019
Cunoscut activist si fost parlamentar, Remus Cernea porneste o afacere green-vegana prin programul de finantare Start-Up Nation. Acesta sustine ca...

Afacere cu aranjamente florale: Casa de Flori

de Alina Constantinescu
18 Nov 2016
Pasionata de cultura japoneza si cu sprijinul soltul ei, Diana Marinas si-a transformat pasiunea in afacere de succes. Investitia initiala a fost de...

Afacere cu scaune auto pentru copii: povestea unui business de succes

de Alina Constantinescu
11 Nov 2016
Te-Rox Prod din Pascani este cel mai mare producator de scaune auto pentru copii din Europa. In 2007, cu un capital de 10.000 de euro, Doina Cepalis...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]