Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anne Lauvergeon - Femeia care conduce o companie de energie nucleara in Franta

de Ilinca Dobrescu 12 Iul. 2011 5457
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Femeile sunt foarte neindreptatite in lumea afacerilor. Atunci cand lumea aude de femei de afaceri, isi imagineaza cel mai des ca acestea detin vreo afacere mica, de care nu a auzit nimeni si o detin pentru placerea lor de a avea ceva de facut. Anne Lauvergeon, la fel ca multe altele, a reusit sa contrazica gurile rele si sa se faca notorie ca femeie de afaceri de calibru mare.

Anne Lauvergeon, fiica de istoric si nepoata de arheolog, si-a descoperit pasiunea pentru antichitate si studiu aprofundat in mai multe domenii de cand era mica. In prezent, Anne Lauvergeon conduce o intreaga companie de energie nucleara din Franta, compania Areva.

Astazi, Anne Lauvergeon este una dintre cele mai influente femei de afaceri din Franta si din lume. In anii trecuti, energia nucleara arata riscuri mari de a i se curma dezvoltarea, din cauza refuzului altor tari de a se implica in acest fel de proiecte. Astazi, energia nucleara este din nou un domeniu de interes.

Areva este o companie care proiecteaza si construieste uzine nucleare pentru Asia. In curand se vor extinde si in Anglia, Germania, tarile scandinave si in SUA.

Discutii infocate sunt de ambele tabere. Grupurile care se opun construirii de noi centrale nucleare arata inspre riscul proliferarii armelor atomice. Cei care sustin existenta centralelor afirma ca acestea nu necesita consum de combustibil si nici nu produc efecte de sera.

In tot acest timp, femeia de afaceri incearca sa indrepte discutiile catre acel procent de 80% din electricitatea utilizata in Franta, si care este generata de uzinele nucleare.
In primele 9 luni ale anului 2007, compania Areva avea $11.6 miliarde in incasari, cu 6.8 procente mai mult decat in anul precedent.

In prezent, situatia companiei este foarte prospera si sunt vizibile la orizont multiple contracte ce asteapta sa fie incheiate cu diverse tari doritoare sa profite de pe urma uraniului.

Anne Lauvergeon a inceput incet, cu o uzina scoasa din uz, cu utilaje achizitionate de la companiile sub faliment sau care isi vindeau bunurile si a reusit sa ridice o afacere care merge foarte bine si care promite sa se dezvolte puternic in anii care urmeaza.




Tags: anne lauvergeonarevacentrale nucleare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]