Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jean Paul Gaultier si afacerile din domeniul designului vestimentar

de Victor Oancea 14 Aug. 2011 3858
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jean Paul Gaultier este un designer francez de renume mondial. Afaceristul s-a nascut in 1952, In Franta si este recunoscut pentru stilul indraznet de proiectare a obiectelor si accesoriilor vestimentare. Gaultier s-a remarcat inca de mic ca un talent veritabil in arta proiectarii de obiecte vestimentare, la doar 13 ani alcatuind o colectie adevarata pentru mama si bunica sa. La varsta de 17 ani, tanarul si-a trimis schitele lui Pierre Cardin care l-a angajat imediat ca asistent.

Jean Paul Gaultier a lucrat pentru Pierre Cardin timp de doi ani dupa care a petrecut un an proiectand creatii vestimentare pentru Jacques Esterel si apoi s-a alaturat casei de moda House of Patou in Paris. Aici a lucrat alaturi de designeri precum Angelo Tarlazzi si Michael Goma timp de trei ani.

In 1976, mai multe schite apartinand designerului Gaultier au aparut in publicatia Mode Internationale, o publicatie frantuzeasca de fashion. Curand, designerul a inceput sa prinda popularitate in randul audientei avide de noi tendinte in domeniul modei. Gaultier s-a remarcat foarte mult datorita stilului sau avangardist, nonconformist, usor agresiv si intotdeauna original. Prezentarile sale de moda reuneau inca de la inceput artisti din diverse domenii, jurnalisti apartinand celor mai mari publicatii si cererea pentru bilete era imensa.

Gaultier a fost si primul designer care si-a alcatuit planul prezentarilor incluzand atat modele de sex feminin, cat si modele barbati. Tot el este cel care a introdus moda corsetelor la barbati si alte elemente mai mult sau mai putin socante.

Jean Paul Gaultier a inceput de jos si si-a cladit o afacere stabila si profitabila in domeniul pentru care detine pasiune si talent. Designerul a muncit mult pentru a ajunge unde se afla astazi si dovada sta in multiplele contracte pe care le-a detinut cu diverse case de moda. Jean Paul Gaultier nu a avut niciodata parte de training ca designer, insa a fost motivat si si-a dorit o cariera in domeniul ales.




Tags: jean paul gaultierafaceri design vestimentardesign vestimentar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]