Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

15 cai prin care pierzi respectul angajatilor tai!

de Matei Antonescu 31 Ian. 2014 3617
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Respectul reprezinta elementul esential pentru consolidarea unei relatii de incredere si engagement intre leaderi si cei care ii urmeaza, intre manageri si subordonati, intre directori si managerii lor. Daca respect nu exista, nici sansele de prosperitate nu vor fi prea solide.

Iata, conform INC, care sunt principalele 15 actiuni care iti determina angajatii sa isi piarda respectul fata de tine:

1. Esti lipsit de respect fata de cei din jurul tau si aceasta actiune nu face decat sa iti explodeze in fata, sa se intoarca impotriva ta. Esti un model pentru cei din jurul tau, nu uita.

2. Permiti unui angajat sa fie lipsit de respect la adresa altor colegi. Ceea ce permiti, va continua si se va transforma intr-o boala care va contagia un intreg departament sau o intreaga organizatie.

3. Ajungi tarziu la sedinte si la locul de munca, in general. Nu arati decat faptul ca punctualitatea nu este atu-ul tau sau poate ca nu iti pasa ca angajatii tai observa orele de sosire.

4. Nu te tii de promisiune. Ai promis un bonus si ai promis cateva promovari daca angajatii tai cei mai merituosi reusesc sa isi indeplineasca obiectivele. Au reusit, insa tu nu iti mai amintesti de promisiuni.

5. Intri in defensiva atunci cand cineva iti adreseaza intrebari sau cand cineva iti cere explicatii. Se poate ca un coleg sa iti spuna ca este vina ta pentru ca ati pierdut un client important, dat fiind ca ai intarziat. Ai grija la reactia ta.

6. Iti stergi urmele greselilor. Incerci sa musamalizezi totul, in speranta ca nimic nu se va observa.

7. Dai vina pe ceilalti pentru greselile pe care le comiti.

8. Ii determini pe ceilalti sa minta pentru tine si sa te acopere. Vei pierde respectul celor din jurul tau mai rapid decat iti imaginezi.

9. Oferi scuze penibile pentru faptul ca nu ti-ai terminat munca la timp sau pentru rezultatele slabe inregistrate in cadrul unui anumit proiect.

10. Iti lingusesti superiorii? Iata o alta miscare neinspirata.

11. Barfesti si permiti barfa in departamentul tau. Din nou discutam despre o actiune care iti determina subordonatii, colegii si superiorii sa nu aiba incredere in tine si nici sa nu te respecte ca un leader puternic.

12. Te astepti la recompense "pentru efortul depus". In realitate, eforturile depuse de tine au fost zero fata de cele efectuate de cei din jur.

13. Ai nevoie mereu sa ti se reaminsteasca diverse aspecte, date privind urmatoarele sedinte, detalii si informatii pe care ar trebui sa le detii tu si nu sa ii incarci pe cei din jurul tau. Nu adopta o atitudine de persoana mai importanta decat cei de langa tine.

14. Esti mereu victima in relatia cu ceilalti. Adopta o atitudine de invingator in orice situatie ai fi, indiferent ce esec ai suferit, indiferent cat de cruda crezi ca este soarta cu tine.

15. Ai o atitudine de "eu primul!". Nici aceasta atitudine nu te poate ajuta sa castigi respectul angajatilor tai.

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: respect superioricum castigi respectul angajatilorcum castigi respectul colegilorcum castigi respect

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]