Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 sfaturi scrise pentru a deveni un ascultator mai bun

de Marinache Horia Cristian 26 Oct. 2015 2825
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O parte dintre antreprenorii cei mai de succes inca mai trebuie sa-si slefuiasca abilitatile de ascultare, fapt ce ar putea sa se intoarca impotriva lor. In toate colaborarile, negocierile de afaceri, vanzari etc., ai nevoie sa fii, in primul rand un bun ascultator.

 Iata doua tehnici simple pentru a deveni un ascultator mai eficient!

1. Dezvolta-ti limbajul corporal.

Limbajul corpului te tradeaza foarte usor cand vine vorba despre interesul sau dezinteresul pe care il manifesti fata de o poveste.

Cand asculti activ pe cineva, apleaca-te usor in fata si priveste in ochi interlocutorul. Un simplu zambet si o aprobare dand din cap ii va arata ca esti interesat si implicat.

In situatia in care te simti putin incomod – cum ar fi un eveniment de socializare – poti avea tendinta de a-ti incrucisa bratele, de a-ti baga mainile in buzunar sau de a afisa alte pozitii generate de trac.

Aceste mici bariere fizice ii pot descuraja pe ceilalti in ceea ce te priveste, nimeni nu vrea sa comunice cu o persoana care pare inchisa de la bun inceput.

2. Pune intrebari.

Doua dintre cele mai puternice cuvinte intr-o conversatie sunt „Spune-mi.” Oamenii se vor entuziasma atunci cand le vei pune intrebari pertinente si cand le vei urmari cu atentie raspunsurile.

Daca te intereseaza activitatile celorlalti, acestia iti vor intoarce favorul. Intrebarile cu raspuns deschis ofera cea mai buna ocazie de a dezvolta un subiect prestabilit sau de a face o conversatie sa curga de la sine. Daca nu intelegi ce vrea sa sublinieze o persoana, cere-i detalii pentru lamurire sau exemple specifice.

Concentreaza-te pe povestea vorbitorului. Intreaba-te: „Cum m-as simti daca mi s-ar intampla mie asta?” si odata ce ai asimilat complet raspunsul celuilalt, ii poti oferi o replica pe masura.


Tags: antreprenorsuccesascultatorabilitatiafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

9 lucruri pe care orice antreprenor aflat la inceput de drum ar trebui sa le stie

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Conducerea propriei afaceri vine cu mari beneficii, precum libertatea, controlul si recompensele financiare. Nu mai punem la calcul indeplinirea unui...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]