Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 strategii de leadership smart pe care antreprenorii uita sa le aplice

de Alexandra Popescu 12 Aug. 2014 3778
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca CEO lucrezi pentru angajatii tai si nu invers. Pentru a genera o schimbare, influenteaza-i pe ceilalti si condu cu succes, dezvolta abilitati de leadership care iti vor aduce admiratie, respect si incredere. Pentru a face acest lucru, obiceiurile de productie trebuie sa fie cultivate.

 
Chiar daca urmatoarele sfaturi par evidente, multi directori uita sa le aplice in mod regulat. Iata ce poti face in fiecare zi pentru a fi un lider mai bun:
 
1. Utilizeaza o buna postura a corpului
Atitudinea ta si postura generala a corpului tau pot afecta modul in care altii te percep. Iti poti creste sansele de succes in afaceri daca stii cum sa iti pozitionezi corpul, cum sa ai o atitudine ferma si transmitand astfel incredere.
 
2. Adauga o nota personala
Pe parcurs ce o afacere creste, un CEO poate sa gaseasca mai usor delegarea tuturor responsabilitatilor directorilor companiei si vice-presedintilor. Un lucru pe care liderii ar trebui sa il mentina intotdeauna, indiferent de marimea firmei, este nota personala. Utilizeaza abilitatile tale soft chiar si cu multi angajati entry-level, pentru a-i lasa pe toti sa stie ca organizatia ta valorifica oamenii.
 
3. Mentine o atmosfera echilibrata
Nu te speria cand primesti o veste tulburatoare. Incearca sa ramai calm si stabil in loc sa intri in panica si sa reactionezi irational. Cei mai buni sefi raman reci chiar si atunci cand se confrunta cu o criza majora. 
 
4. Schimba gandirea conventionala
Sa ramai atasat de vechile obiceiuri nu te ajuta sa ajungi nicaieri. Schimband gandirea conventionala, un lider trebuie sa adopte atitudinea care pune intrebarea "De ce nu?".
 
5. Fii realist
Termenele si obiectivele agresive ii pot motiva pe unii din membrii echipei. Pentru altii, convingerea ca esecul nu este o optiune poate afecta productivitatea angajatilor, fericirea si sanatatea. Presiunea nejustificata genereaza anxietate si creeaza o linie fina intre succes si esec. 
 
6. Invata din exemple
Angajatii se gandesc la un CEO ca la un om cu o experienta incredibila. In ochii acestora, persoanele aflate la conducerea unei companii adopta un anumit tip de lider, care sa fie capabil sa indeplineasca multe obligatii din cadrul companiei. Un lider poate genera respectul atunci cand demonstreaza modul prin care angajatii isi pot indeplini mai bine sarcinile. 
 
7. Demonstreaza autenticitate
Un lider de succes nu este unul care este de temut. Mai degraba, principiile autentice sunt cele usor de abordat. Liderii se angajeaza sa lucreze in interesul firmei. 
 
8. Mentine gradul de constientizare
Opereaza cu o intelegere deplina a macro si micro implicatiilor fiecarei actiuni si decizii asupra afacerii tale. Evita sa fii influentat de metrici de vanitate si de opiniile altora.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoriantreprenoriatleadershiplideristrategii leadershipsfaturi leadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
22 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]