Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile de succes au nevoie de leaderi de incredere!

de Adela Simonescu 01 Iul. 2014 2115
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nimic nu se poate realiza fara incredere, nici in viata personala si nici in viata profesionala. Un leader care nu inspira incredere va deveni in cel mai scurt timp un manager in departamentul caruia nivelul fluctuatiei de personal va atinge cote ingrijoratoare.

Conform INC.com, angajatii nu vor avea incredere in superiorii lor in mod natural, fara eforturi, de la sine. "Ca leader, trebuie sa dovedesti ca esti de incredere, din nou si din nou. Va trebuie sa urmaresti si sa gestionezi nivelul de incredere pe care angajatii o au in tine si in stilul tau de leadership."

"Managerii nu vor afla niciodata adevarul despre o companie daca nu au parte de increderea angajatilor." noteaza Jim Dougherty, lector senior in cadrul MIT Sloan School of Management, pentru HBR.



Cateva sfaturi pe care Jim Dougherty si David De Steno, profesor de psihologie la Northweastern University si autorul cartii "Adevarul despre incredere" ni le ofera, pentru cresterea nivelului de incredere al angajatilor in noi:

1. Constientizeaza ca angajatii nu au incredere in putere.
Angajatii nu vor avea mai multa incredere daca te percep ca pe un leader foarte departat ca pozitie ierarhica. Este esential sa te poti apropia de ei, sa creezi o legatura cat mai stransa, sa discuti si alte teme decat cele ce tin de atributiile de serviciu. Scoate-i la pranz, discutati despre sport si viata personala.

2. Impartaseste cu ei date, informatii si rezultate. Transparenta ramane esentiala in orice companie ne-am afla. Un leader de incredere este cel care sustine transparenta si o ranforseaza oricand este nevoie. Impartastiti cu angajatii vostri datele esentiale, informatiile necesare pentru ca acestia sa isi atinga obiectivele si sa aiba incredere in finalitatea actiunilor lor.

Daca situatia din firma nu este una foarte buna, nu incerca sa camuflezi totul. Esential este sa mentii un nivel inalt de transparenta, baza unei echipe deschise, unite, gata sa rezolve sarcini complexe.

3. Incurajeaza-ti angajatii. Daca le dai ordine, cu siguranta nu vei ajunge sa le castigi increderea. Incurajeaza-ti angajatii, imputerniceste-i sa isi atinga obiectivele, sa progreseze si sa isi castige un nivel cat mai mare de autonomie.

4. Ia vina asupra ta. Ca leader, esti responsabil pentru toti cei care lucreaza pentru tine, noteaza INC.com. "Cand se comit greseli, ia-ti responsabilitatea si nu arunca angajatul sub autobuz. Dar cand echipa atinge un obiectiv, cand compania intrece nivelul de performanta asteptat, lauda angajatul care a iesit in evidenta.", mai informeaza sursa.

5. Continua sa castigi abilitati si competente. Nimeni nu are incredere intr-un sef incompetent. Este esential sa iti mentii apetitul pentru imbogatirea cunostintelor, cot la cot cu angajatii tai.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: leadershipleaderi de increderecum castigi increderea angajatilorafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Citate motivationale despre leadership

de Camelia Diaconu
17 Apr 2019
Ai stat vreodata sa te gandesti de ce citatele motivationale despre viata, cariera sau afaceri au un impact atat de mare asupra mintii noastre? Cum...

6 sfaturi pentru inceperea unei afaceri de succes

de Florin Amariei
27 Aug 2019
Exista o diferenta intre cei care esueaza si cei care au succes. Vrei sa afli care e aceasta? Simplul fapt ca ai gasit o idee geniala si ca iti...

4 tendinte de leadership in 2018

de Idei de afaceri
27 Feb 2018
Transformarea mediului de business obliga liderii sa se transforme si ei. Mediul de operare al companiilor este puternic influentat de ritmul...

Provocari de leadership in companiile antreprenoriale

de Idei de afaceri
21 Dec 2017
Conducerea unei organizatii antreprenoriale este un lucru provocator. Departe de a beneficia/de a avea nevoie de gradul de procedurizare al unei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]