Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta de a tine o echipa concentrata pe un singur scop

de Alexandra Popescu 10 Iun. 2014 2382
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O echipa trebuie sa fie inchegata, trebuie sa colaboreze, sa-si impartaseasca ideile, sa colaboreze, toate acestea pentru a-si atinge un singur scop: castigul. Obiectivul pe care il urmaresc este unul comun, nicidecum individual.

 
Cel mai bun exemplu pentru o echipa in adevaratul sens al cuvantului este o echipa de fotbal. Toti jucatorii colaboreaza pe teren pentru a inscrie goluri si a castiga. Antrenorii si toti cei din spatele echipei, care nu se vad pe teren, colaboreaza pentru ca jucatorii sa performeze pe teren, sa joace in conditii optime, sa aiba echipamente si tot ceea ce are nevoie o echipa. 
 
In plus, pentru ca totul sa decurga perfect, exista o alta echipa care asigura terenul, care asigura acoperisul si ii ajuta cu mingile, cu interventiile medicilor. In fotbal, totul se realizeaza numai in echipa. Totul pentru castig.
 
De aceea, in economia digitala de astazi, oamenii cu care lucreaza un antreprenor in fiecare zi se pot extinde dincolo de birourile adiacente sau chiar in aceeasi cladire. Un proprietar de afacere trebuie sa lucreze clar cu contractori, parteneri, clienti si furnizori, chiar daca ei se bazeaza pe regiuni diferite, folosind mai multe dispozitive sau lucreaza in diferite zone de timp.
Atunci cand o echipa lucreaza pe mai multe departamente si zone de timp, atunci ei se confrunta cu anumite provocari pentru a colabora in mod eficient. 
 
In continuare va prezentam cateva sfaturi utile:
 
Capul spre acelasi scop.  Atunci cand forta de munca se bazeaza pe numeroase locatii, atunci angajatilor le este mult mai usor sa lucreze in silozuri. De aici pot interveni bariere de comunicare, iar toata lumea se va concentra pe obiectivele personale si nu se gandesc la obiectivele mai largi care implica afacerea. Pentru o colaborare dincolo de granite, toata lumea trebuie sa inteleaga ceea ce inseamna o echipa ca un intreg care lucreaza pentru un scop comun.
 
Poate ca nu poti sa aduci echipa regulat fata in fata, insa poti gasi metode prin care sa colaboreze. O metoda ar fi o legatura video. Un plan clar cu deadline-uri care sa prezinte cine este responsabil de activitatile unui proiect de management ii poate uni pe toti cei intersati sa colaboreze si sa ceara informatii inca de la inceput.
 
Impartaseste si angajeaza-te cu membrii echipei frecvent.  Feedback-ul este tot timpul o metoda buna de a afla noutati despre echipa, companie, colaborari sau dorinte. De aceea, acesta ar trebui incurajat in fiecare etapa si trebuie setat un dialog in ambele sensuri intre membrii echipei. Prin comunicare si colaborare, membrii echipei pot evita unele schimbari de directie de ultim moment.
 
Furnizeaza oameni cu instrumentele corecte pentru a face munca lor. Un manager nu va trimite niciodata pe teren o echipa care nu are setul corect. De aceea, o echipa are nevoie de tehnologia corecta pentru a asigura succesul.
 


Tags: afaceriantreprenoriechipamunca de echipasfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]