Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de atractiva este afacerea ta?

de Andrioae Ruxandra 30 Mai. 2014 2124
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Succesul este atunci cand sansa si pregatirea se intersecteaza. Oportunitatea este adesea prezentata prin prisma unei relatii. Pregatirea depinde numai de tine." - G. E Warren, autorul cartii "No regret! Living your life to the fullest".

 
Cel mai atragator element al afacerii este inovatia, conexiunea si politetea. Clientii vor cea mai simpla, cea mai buna si cea mai eficienta solutie pentru problemele lor (asta inseamna inovator). In plus, ei vor sa fie tratati corect. Fata de inovatie, politetea are foarte mare legatura cu relatiile profesionale de durata. Este de inteles, pentru ca atunci cand ne aflam in ipostaza clientului, vrem aceleasi lucruri: inovatie, conexiune si politete.
 
Retelele inovatoare nu sunt ceea ce crezi
 
Impactul retelelor sociale ajuta angajatul sa fie inovator la locul de munca. Se pare ca majoritatea angajatilor nu au fost conectati in mod special la cei mai "populari" oameni. De fapt, cele mai inovatoare retele au fost conectate la oameni care nu s-au conectat deloc cu alti oameni. 
 
Cat de atragatoare este afacerea ta?
 
In cartea "3 tipuri de oameni care vrei sa devii", autoarea Diane Helbig se refera la faptul ca "exista trei tipuri de oameni pe care oricine ar vrea sa-i intalneasca". Toti sunt importanti si, devenind unul dintre ei, te va face sa fii si mai atractiv pentru ceilalti, dar cel care rezoneaza cu mine este genul de om care asculta. Diane mai spune ca "oamenilor le place sa vorbeasca despre sine insisi. Cand le permiti si chiar asculti ceea ce au de spus, te vor urca pe un piedestal mai sus decat ceea esti in realitate." 
 
"Te rog" si "Multumesc" fac diferenta in afaceri
 
Cea mai mare sansa de a inchide afacerea este reprezentata de lipsa recunostintei. Da, daca cineva se ocupa cu asta, poate sa faca ce vrea. De fapt, este dreptul omului daca poate fi recunoscator sau nu. Dar atitudinea si recunostinta conteaza daca incerci sa atragi clientii. Cu totii ne dorim propria baza de date cu clienti carora sa li se ofere cele mai bune solutii. 
 
In cartea intitulata "In attitude si gratitude – ce conteaza mai mult?", John Matiotti a spus ca "un mic semn de recunostinta face o mare diferenta. Doar spunand "multumesc" cuiva care te-a ajutat - sau unui grup de angajati care au lucrat foarte mult pentru a termina treaba - este o rasplata extraordinara. Daca adaugi si un zambet, este perfect."
 
Intr-un voluntariat cu resurse limitate, adesea, "multumesc" este tot ceea ce trebuie sa oferi. Dar ce se intampla cand le arati angajatilor ca le apreciezi munca ca si cand ai arata cuiva care face munca de voluntariat?  Ce se intampla atunci le arati clientilor fideli atentia si recunostinta pe care le-ai arata-o celor cu care stii sigur ca vei incheia afacerile? Daca acest lucru este sincer si ai oamenii potriviti in echipa ta, atunci recunostinta poate fi irezistibila si poti construi compania pe baza loialitatii fata de client. Si Apple procedeaza la fel cu clientii. 
 
John cronsidera ca atitudinea este liantul dintre calitatea vietii tale si afacere. El sustine ca "daca ai atitudinea potrivita, viata va fi mult mai buna pentru tine". Pare ca "multumesc" si "te rog" conteaza in afaceri, pana la urma. Este amuzant cum lucrurile simple - precum bunatatea si ascultatul - pot sa ne faca inovatori, pentru ca suntem in locul potrivit sa auzim ideile creative. Aceste virtuti sunt clasice, iar clasicul nu se demodeaza niciodata.
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceriafaceri micistart in afaceriafaceri de successfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Afaceri in sistem ecologic. Analiza SWOT

de Idei de afaceri
14 Dec 2022
Dupa ce ati realizat analize de piata, industrie, concurenta este timpul sa va descrieti firma in lumina tuturor acestor informatii. Abrevierea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]