Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ne trebuie pentru a deveni leaderi de succes?

de Adela Simonescu 27 Iul. 2011 2741
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi oameni considera ca leaderii adevarati se nasc asa, se nasc cu un set specific de abilitati si calitati care ii propulseaza in mod direct, nemijlocit catrea leadership. Adevarul este ca nu toti sunt gata sa devina leaderi doar fiindca detin anumite calitati si acestea nu vin din zestrea noastra genetica. Mai mult, calitatile neexersate si neaduse in contextul potrivit nu inseamna nimic, ele nefiind valorificate la capacitatea lor maxima.

Oricare dintre noi detine capacitatea de a deveni leader si cu toate acestea, putini se remarca, putini isi iau responsabilitatea de a motiva si directiona pe calea potrivita alte persoane.

Aceasta este cea mai importanta valenta a leaderilor adevarati, cea de a fi gata sa isi ia o responsabilitate, de a se simti pregatiti sa influenteze in mod adevarat persoanele pentru binele lor catre directii favorabile in viata profesionala si cu imbunatatiri indirecte si in viata lor personala.

Desigur, pentru a fi leader adevarat, este nevoie de anumite abilitati si acestea sunt uneori mai potrivite pentru o anumita persoana decat pentru alta. Iata cele mai importante abilitati ale unui leader de succes:

1.    Comunicarea eficienta. Aceasta este o componenta vitala. Un bun leader trebuie sa detina abilitatea de a comunica idei cu eficienta si usurinta, de a comunica mesaje usor de inteles de catre audientele sale. Multe persoane detin restul abilitatilor necesare, sunt buni organizatori si au un sistem logic foarte bun care ii ajuta sa planifice orice mesaj, insa nu detin arta de a comunica si de a se face auzit si inteles.

2.    Abilitati decizionale. Leaderii iau mai multe decizii decat audientele carora li se adreseaza. Deciziile trebui bazate pe considerente logice, rationale si, uneori, leaderii sunt pusi sub presiune si trebuie sa ofere rapiditate atunci cand trebuie sa decida aspecte din viata profesionala. Multi oameni vor veni la dvs pentru sfaturi si indrumare si orice ezitare sau indoiala se poate transforma intr-un esec profesional pentru cariera dvs de leader.

3.    Autocontrol. Capacitatea dvs de a va autocontrola emotiile este vitala carierei in leadership. Se poate sa fiti pus in situatii dificile, sa va gasiti implicat in discutii aprinse si in contradictoriu de foarte multe ori si este esential sa va pastrati calmul si ratiunea atunci cand oferiti argumente sau incercati sa convingeti audienta intr-o anumita directie de gandire sau actiune.

4.    Planificare. Leaderii trebuie sa fie buni planificatori si persoane rationale, care sa isi bazeze discutiile si deciziile pe temeiuri obiective si logice.

5.    Incredere insuflata audientei. Un bun leader trebuie sa detina abilitatea de a-si proiecta o imagine de incredere la adresa sa in mintea celor cu care interactioneaza. Increderea vine in timp, odata cu imbunatatirea calitatilor de mai sus si trebuie exersata la fel ca orice calitate.




Tags: leaderleaderileadershipcalitati leaderabilitati leader

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Citate motivationale despre leadership

de Camelia Diaconu
17 Apr 2019
Ai stat vreodata sa te gandesti de ce citatele motivationale despre viata, cariera sau afaceri au un impact atat de mare asupra mintii noastre? Cum...

4 tendinte de leadership in 2018

de Idei de afaceri
27 Feb 2018
Transformarea mediului de business obliga liderii sa se transforme si ei. Mediul de operare al companiilor este puternic influentat de ritmul...

Provocari de leadership in companiile antreprenoriale

de Idei de afaceri
21 Dec 2017
Conducerea unei organizatii antreprenoriale este un lucru provocator. Departe de a beneficia/de a avea nevoie de gradul de procedurizare al unei...

Tendinte privind leadership-ul de business in 2017

de Idei de afaceri
07 Sep 2017
Leadership-ul este o tema centrala in lumea de business. Definitia acestuia evolueaza. Stilistica practicarii lui asemenea. Modelele cunoscute...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]