Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa pastrezi perspectiva unui antreprenor cu o afacere mica, dar de succes pe masura ce afacerea ta creste

de Magdalena Popa 26 Feb. 2015 2879
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cele mai multe afaceri start-up doresc sa creasca, sa se dezvolte.

Dar cand incepi sa ai succes cum poti sa redimensionezi compania fara sa renunti la cultura organizationala si la valorile comune care te-au ajutat de fapt sa ai succes?

FreshBooks, o companie de contabilitate de tip cloud (in retea) cu sediul in Toronto, a inceput in 2003 ca o mana de oameni intr-un birou mic. Astazi, mai mult de 5 milioane de persoane folosesc FreshBooks pentru a-si gestiona cartile, iar compania are acum mai mult de 90 de angajati.

Iata in continuare 4 moduri in care aceasta companie incearca sa-si pastreze valorile de companie mica pe masura ce creste, acum ca a trecut de mult de stadiul incipient:

1. Pastreaza perspectiva unui antreprenor cu o afacere mica.
Cand eram o afacere foarte mica era usor sa empatizam cu problemele resimtite de catre clientii nostri care, la randul lor, erau managerii unor companii mici – fie ca este vorba de birocratie care-i impie di ca sa faca ceea ce le place de fapt, fie ca se lupta ei in sisi sa-si dezvolte propriile afaceri. Este foarte important ca, pe masura ce crestem, sa continuam sa vedem lucrurile din perspectiva micului antreprenor.

Empatia este importanta pentru mai mult decat asistenta clientilor. De la marketing la design de produs si la asigurarea calitatii, dorim ca angajatii nostri sa fie in masura sa se identifice cu proprietarii de mici companii si sa se concentreze pe moduri de a le face viata mai usoara.

2. Construieste-ti compania pe baza convingerilor comune.
Fiecare afacere are propria cultura organizationala, indiferent daca definesti una sau nu. Asta nu inseamna ca toti angajatii trebuie sa gandeasca exact la fel ca cei aflati la conducere. Dar prin crearea unui set de convingeri comune, fiecare are la dispozitie un cadru pentru modul in care se stabilesc prioritatile, se iau deciziile, se trateaza clientii si pentru modul in care se trateaza unii pe altii.

3. Creeaza canale de comunicare deschise.
Cand compania este mica, fiecare indeplineste roluri multiple si prin urmare experimenteaza ceea ce se intampla in cadrul companiei din mai multe puncte de vedere. Pe masura ce o companie creste, comunicarea poate deveni un labirint, iar angajatii se pot concentra pe numai unul sau doua roluri.

4. Dezvolta cultura organizationala a companiei in afara orelor de program.

Daca o companie se asteapta ca angajatii sai sa-si iubeasca clientii, atunci compania trebuie sa-si iubeasca angajatii. Avem foarte multe activitati in afara biroului – de fapt, distractia este una din valorile noastre. De exemplu, un week-end in fiecare an intreaga companie ia parte la o vacanta de grup, insotiti si de familii.


Tags: start-upafacereafacere micadezvoltarea afaceriiantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

9 lucruri pe care orice antreprenor aflat la inceput de drum ar trebui sa le stie

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Conducerea propriei afaceri vine cu mari beneficii, precum libertatea, controlul si recompensele financiare. Nu mai punem la calcul indeplinirea unui...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Principalii indicatori financiari de urmarit intr-o afacere

de Bianca Tila
08 Dec 2023
Situatia companiei poate fi monitorizata cu ajutorul indicatorilor financiari. Acestia arata cat de bine funtioneaza afacerea, care sunt problemele...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]