Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te redresezi dupa o izbucnire cu angajatii

de Alexandra Popescu 12 Mai. 2014 2164
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Liderul unei organizatii poate intampina probleme atunci cand se ocupa de staff. Pentru inceput ai crede ca este simplu sa faci asta: tu ordoni, ei se supun, iar totul se rezolva. Insa, leadership-ul este mai mult de atat. Trebuie sa stabilesti un exemplu la fiecare nivel, mai ales atunci cand angajatii sau situatiile ridica rabdarea la cote maxime. Se intampla ca angajatii sa te scoata pur si simplu din minti, iar o reactie violenta poate sa creeze urmari neplacute. Poate lasa personalului o senzatie de disconfort si chiar poate deveni indoielnic in privinta capacitatilor tale de lider.

Din fericire, unele situatii sau iesiri pot fi rezolvate urmand cativa pasi simpli care sa te ajute sa recastigi respectul angajatilor. 
 
Ia o gura de aer. Atunci cand nervii te determina sa izbucnesti, ia o gura de aer, respira adanc, asta reusind sa te calmeze. Daca nu o vei face, vei ajunge sa iei foc, sa spui lucruri neplacute, sa faci lucruri regretabile si sa distrugi relatiile bune pe care le aveai cu echipa. Cand te infurii, pleaca de la locul cu pricina si ia o pauza, ca sa te calmezi.
 
Stabileste o perioada de calmare, de racire a situatiei. Realizeaza ca cei din jurul tau sunt implicati direct sau indirect intr-o situatie neplacuta si sunt si ei suparati, asa ca si tu esti la fel. Cum timpul vindeca tot, in momentele tensionate metoda se aplica si mai bine. Mentine relatia cu angajatii placuta, chiar daca esti foarte sau inca suparat. Liderul este cel care fixeaza totul, asa ca esti responsabil. Dupa perioada de calmare, de racire a situatiei, puteti evalua altfel problema si sa o discutati mult mai eficient in ceea ce priveste rezolvarea ei.
 
Invata din greselile tale. Nimeni nu-i perfect, cu atat mai putin liderii. Orice om greseste, asa ca incearca sa iti mentii calmul. Numai tu vei avea de pierdut, asa ca incearca sa implementezi anumite strategii care sa evite repetarea unei probleme. Poate ai avut mai multe asteptari, ceva nu ai facut bine, asa ca trebuie sa fii realist si intelegator cu echipa.
 
Asculta-i pe ceilalti. Daca ai invatat din greseli, acum incearca sa ii asculti si pe ceilalti. Ar fi bine sa faci acest lucru curand, pentru a evita acumularea unor resentimente. Managerii cred ca datoria lor este sa vorbeasca si a angajatilor sa asculte, iar aici gresesc. Asculta experienta fiecaruia, cum a rezolvat el unele probleme similare sau diferite, ce frustrari are, cum a abordat anumite situatii, pentru a invata si tu de la ei. In plus, vezi cum vad acestia anumite situatii. Vei reusi sa iti repari anumite greseli pe care le faci.
 
Cere-ti scuze. Chiar daca esti sef, poti gresi fata de angajati, iar scuzele nu sunt o metoda de umilire, ci de respect. Ei le vor primi cu bucurie si cu caldura.
 
Rezolva. Dupa ce toata lumea a spus ceea ce avea de spus, este timpul sa mergi mai departe. Greselile sunt un mod de invatare si de rezolvare a unor defecte, asa ca asigura-te ca toti isi doresc sa mearga inainte si ca o fac din placere.
 


Tags: afacerileadershipmanagementangajatisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]