Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii un leader de top. Afla regulile pe care sa le respecti!

de Victor Oancea 17 Iun. 2013 2550
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Leaderii veritabili sunt greu de gasit. Majoritatea sefilor se proclama drept leaderi, insa putini dintre ei stiu cu ce se mananca aceasta arta-meserie. In fond si la urma urmei, sa fii un leader de top implica eforturi substantiale de a aduce profituri in companie, intr-o maniera admirabila.

Multi vor spune ca leaderul este denumirea moderna a unui manager. In fapt, leaderul si managerul sunt doi profesionisti diferiti, oameni cu abilitati si competente diferite.

Marea provocare pentru un leader este de a se ingriji de profiturile unei companii in mod corect. Profiturile companiei trebuie sa creasca in mod treptat, prin eforturi corecte, pe baza dezvoltarii angajatilor. Cu alte cuvinte, leaderul reprezinta omul care porneste de la angajatii sai, ii motiveaza si ii ajuta sa se dezvolte si prin intermediul eforturilor acestora, afacerea se profitabilizeaza.

Haideti sa vedem si care sunt regulile de aur pentru leaderii veritabili:

1. Leaderii inspira si motiveaza, trezesc entuziasmul in subordonatii lor.
Leaderii nu dau ordine si nu impun reguli pe care subordonatii lor sa le respecte din teama si ca munca de rutina. Leaderii adevarati stiu cum sa trezeasca in oamenii lor emotii si determinare clara.

2. Leaderii castiga increderea oamenilor lor. Nu poti urma o persoana decat daca ai incredere in ea. Increderea se castiga in timp si prin eforturi substantiale. Nu va asteptati ca subordonatii vostri sa aiba incredere in voi daca nu stiti cum sa actionati pentru a o merita.

3. Leaderii adevarati nu se tem de nou si nici de provocarile pe care trebuie sa le accepte. Viata este un adevarat carusel de provocari si riscuri. Zilnic treci prin greutati si parte de probleme si neplaceri, dar si de oportunitati si sanse. Alege-le pe cele potrivite si nu te concentra pe probleme, ci pe solutii.

4. Leaderii adevarati reprezinta modele clare pentru subordonatii lor. Comportamentul unui leader se revede si in randul oamenilor lui. Daca acesta este onest, harnic, entuziasmat, determinat si generos, si acestia vor fi la fel.

5. Leaderii castiga respectul pe care si-l doresc. Superiorii care cred ca trebuie sa bata cu pumnul in masa si sa isi ameninte subordonatii pentru a le castiga respectul, se insala in mod tragic. Respectul se castiga daca il meriti, nu daca il impui prin forta si constrangeri!

Ca sa intelegeti despre ce fel de eforturi discutam, ganditi-va la un leader pe care il respectati voi. Ganditi-la la abilitatile, competentele si calitatile pe care le detine si care va fac sa il admirati si sa il respectati.

Mult succes si leadership de top!



sursa foto: www sxc.hu




Tags: leaderileadershipleadersfaturi leaderi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Citate motivationale despre leadership

de Camelia Diaconu
17 Apr 2019
Ai stat vreodata sa te gandesti de ce citatele motivationale despre viata, cariera sau afaceri au un impact atat de mare asupra mintii noastre? Cum...

4 tendinte de leadership in 2018

de Idei de afaceri
27 Feb 2018
Transformarea mediului de business obliga liderii sa se transforme si ei. Mediul de operare al companiilor este puternic influentat de ritmul...

Provocari de leadership in companiile antreprenoriale

de Idei de afaceri
21 Dec 2017
Conducerea unei organizatii antreprenoriale este un lucru provocator. Departe de a beneficia/de a avea nevoie de gradul de procedurizare al unei...

Tendinte privind leadership-ul de business in 2017

de Idei de afaceri
07 Sep 2017
Leadership-ul este o tema centrala in lumea de business. Definitia acestuia evolueaza. Stilistica practicarii lui asemenea. Modelele cunoscute...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]