Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa lupti cu concurenta de la rapperul 50 Cent

de Alexandra Popescu 21 Sep. 2014 2649
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toata lumea a auzit de celebrul rapper 50 Cent, insa pe langa muzica sa, acesta ne invata si o lectie importanta in competitie. Rapperul si antreprenorul de succes, de asemenea, s-a confruntat cu multi adversari. A luptat impotriva lui Ja Rule, ceea ce a dus la deteriorarea carierei celui din urma. De atunci, au aparut si alte nume mari, cum ar fi Lil Wayne si Rick Ross.


Certurile intre celebritati au loc adesea, dar 50 Cent a folosit rivalii in avantajul sau intr-o forma de arta. Multe dintre tacticile sale se aplica in afaceri, un loc unde adversarii incearca tot timpul sa te doboare.
 
In continuare sunt prezentate trei strategii pe care le poti invata de la 50 Cent despre cum sa te "lupti" cu adversarii tai:
 
1. Du-te dupa competitorii de top
 
La debutul carierei, 50 Cent a inceput rivalitatea sa cu Ja Rule. In timp ce Ja Rule avea o cautare mai larga si mai multe resurse la acea vreme, 50 Cent a fost capabil sa utilizeze succesul lui Ja Rule ca modalitate de construire a propriei credibilitati. 
 
Cand este vorba de clienti, nu-ti fie frica sa le amintesti de ce tu esti o imbunatatire fata de un concurent de top. Publicul se va gandi ca a ta companie este mai mare decat in realitate, oferindu-i credibilitate instant. Fii atent sa nu vorbesti de rau concurenta; precizeaza ceea ce face compania ta mai bine si concentreaza-te mai mult pe serviciul tau. Adversarul tau va incerca sa te atace, asa ca toate acestea te vor ajuta sa dai dovada de mai multa atentie si sa iti stimulezi reputatia. 50 Cent a perfectionat modul de a exploata aceste beneficii.
 
2. Concentreaza-te pe cea mai mare slabiciune a lor
 
Cand 50 Cent a inceput sa strige Floyd Mayweather, se pare ca el se confrunta cu o lupta dura. Mayweather este nu numai unul dintre cei mai bine platiti sportivi din lume, este si unul dintre cei mai buni boxeri din toate timpurile. 50 Cent ducea o lupta dificila in incercarea de a argumenta diferit. In schimb, el s-a concentrat pe slabiciunile adversarului, lupta pentru a-l citi.
 
Studiaza-ti concurentii si cauta-le punctele slabe. Companiilor mari le ia mai mult timp pentru a face schimbari drastice, iar slabiciunile lor sunt mult mai usor gasit, din cauza atentiei media. Odata ce ai gasit un lucru pe care il faci mai bine decat concurenta, il poti vedea ca fiind un diferentiator pe piata.
 
3. Foloseste concurenta pentru a motiva echipa
 
Cand a inceput construirea echipei pentru G-Unit, 50 Cent a folosit rivalitatea cu alte celebritati ca o modalitate de a-si motiva echipa. Aceasta reprezinta un mod de a motiva angajatii sa lucreze mai mult si sa se uneasca impotriva unei cauze comune. Atunci cand exista un dusman comun, membrii organizatiei tale isi vor dezvolta un mod de gandire care sa il doboare. Incepe sa fii recunoscator echipei tale atunci cand fura din clientii rivalilor. Crearea unei culturi care incurajeaza concurenta si spiritul competitiv va uni compania.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afacericoncurentaantreprenori50 centrapperantreprenor de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]