Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Leadership de succes in 3 calitati esentiale ale leaderilor

de Maria Nicutar 11 Dec. 2011 2938
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Leadership-ul a devenit o arma extrem de puternica pe care multe companii din Romania au descoperit-o. Multi inca nu pun accent pe leadership fiindca nu percep strategiile de leadership ca pe adevarate necesitati pentru bunul mers al afacerilor pe care le detin sau le reprezinta. Cei care se bazeaza pe leadership de tot, vor fi printre cei mai castigati oameni de afaceri dintr-o tara aflata la inceput in acest sector.

Romania nu este o tara in care leadership-ul sa ocupe un loc de frunte in mediul sau de afaceri. Inca ne mai bazam in mod exclusiv pe management si unii chiar ajung sa confunde managementul cu leadership-ul, evitand sa intre in profunzime in acest sector pe care alte tari se bazeaza in mod principal.

Iata cateva calitati ale celor mai de succes leaderi, cateva beneficii aduse de leadership-ul de succes pentru afacerile pe care le detineti sau le reprezentati:

1. Leaderii nu sunt manageri, ci trebuie sa lucreze impreuna cu acestia pentru succesul afacerii dvs. Cu alte cuvinte, un leader nu va perturba mersul afacerilor dvs in niciun fel. Leaderii aduc un plus prin maniera in care lucreaza impreuna cu echipele dvs de lucru.

2. Leaderii aduc viziune acolo unde este mare nevoie de ea. In fapt, orice afacere are nevoie de viziune. Inca de la inceput, cand v-ati fondat compania, ati avut o viziune pentru mersul afacerilor dvs. Stiati care este punctul in care doriti sa ajungeti, care sunt obiectivele si misiunea dvs, ce doriti sa aduceti la finalitate, cum doriti sa va vedeti afacerile in viitor.

Toate aceste aspecte va definesc viziunea care trebuie sa va calauzeasca la fiecare pas in afacerile dvs. Leaderii conduc pe marginea viziunii dvs si imping intregul proces operational catre indeplinirea ei. Leaderii ne arata calea si ne arata si uneltele prin intermediul carora ajungem sa luptam deopotriva pentru o scopuri precise.

3. Leaderii motiveaza si aduc pasiune acolo unde este mare nevoie de ea. Motivatia este de top si pe ea ne bazam pentru a ne aduce afacerile mai aproape de succes, pentru a ne dezvolta afacerile la pas sacadat, fara oprire, fara pauze, fara intreruperi. Angajatii motivati lucreaza mai rapid, mai eficient, la un nivel de performanta sporit, sunt mai fideli, mai loiali. Motivatia detine un rol foarte important alaturi de pasiunea pe care leaderii reusesc sa o insufle in randul angajatilor si chiar in randul conducerii.


Tags: leaderleaderileadershipleadership romanialeadership afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Citate motivationale despre leadership

de Camelia Diaconu
17 Apr 2019
Ai stat vreodata sa te gandesti de ce citatele motivationale despre viata, cariera sau afaceri au un impact atat de mare asupra mintii noastre? Cum...

4 tendinte de leadership in 2018

de Idei de afaceri
27 Feb 2018
Transformarea mediului de business obliga liderii sa se transforme si ei. Mediul de operare al companiilor este puternic influentat de ritmul...

Provocari de leadership in companiile antreprenoriale

de Idei de afaceri
21 Dec 2017
Conducerea unei organizatii antreprenoriale este un lucru provocator. Departe de a beneficia/de a avea nevoie de gradul de procedurizare al unei...

Tendinte privind leadership-ul de business in 2017

de Idei de afaceri
07 Sep 2017
Leadership-ul este o tema centrala in lumea de business. Definitia acestuia evolueaza. Stilistica practicarii lui asemenea. Modelele cunoscute...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]