Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucrul in echipa. Cum sa consolidezi increderea si structura unei echipe

de Violeta Carutasu 03 Oct. 2014 3388
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultima vreme, s-au scris multe despre echipa care se formeaza la locul de munca - acea minunata notiune cu privire la oameni lucrand cu bucurie impreuna si avand drept rezultat o productivitate sporita, spre binele firmei si al lor.

Tot ceea ce le trebuie pentru a obtine astfel de rezultate: un alt fel de instruire, niste exercitii de sudare a colectivului, un scop comun si o serie de obiective. 
 
Dar chiar asa stau lucrurile? Chiar te poti astepta ca o mana de oameni sa se arunce intr-o atemosfera de echipa si sa “infloreasca” glorios? Tocmai in aceasta lume competitiva, in care a umbla cu dedesubturi pentru a-ti intari pozitia si a-ti castiga promovarea e ceva la fel de obisnuit ca drumul spre locul de munca?

Da, insa e vorba de incredere. Ganditi-va: cat de bine ne cunoastem colegii de munca si cata incredere avem in ei?
 
In cazul relatiilor personale, increderea se poate dezvolta in functie de cat timp cunoastem pe cineva, de reactia instinctiva trezita de persoana in cauza, de felul cum am perceput-o cand am avut nevoie de ea. Ii alegem pe cei cu care ne petrecem timpul intr-un mod personal, de obicei intr-o atmosfera relaxata, lipsita de rivalitati si amenintari.
 
Nu-i putem alege pe cei cu care lucram zilnic. Si – sa recunoastem – cele mai multe locuri de munca sunt departe de a fi lipsite de animozitati intre angajati. Prin urmare, cum poti incuraja increderea intr-un cadru in care nu tu ai ales participantii, iar nivelul stresului este ridicat?
 
Cuvintele de ordine sunt: maturitate, responsabilitate reciproca, interdependenta, controlul starii conflictuale, comunicare, incredere in capacitatea de a depasi obstacolele, asumarea riscurilor si preocupare.
 
Adevaratii lideri de echipa vor acorda mai multa atentie faptelor si mai putina spuselor. Nu poti cladi incredere si buna reputatie “din cutite si pahare”, adica numai pe planuri.

Sa nu uitam ca a consolida increderea si structura unei echipe inseamna foarte mult, atat pentru fiecare individ in parte, cat si pentru binele intregii firme.
 
 
 


Tags: echipaincrederelucru in echiparesponsabilitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 citate despre afaceri care iti vor reda increderea in tine

de Florin Amariei
04 Sep 2019
Sunt momente si momente in viata unui antreprenor. Daca acum te afli intr-o perioada mai dificila, adu-ti aminte de ce ai inceput si de ce trebuie sa...

3 moduri in care sa castigi increderea clientilor

de Teo Manole
21 Oct 2020
Oamenii sunt sensibili la produse ieftine, dar de calitate acceptabila. Sunt atractive pentru ca le permit sa cumpere mai mult cu aceeasi suma de...

Cum sa-ti dezvolti increderea de a lua decizii si sa fii mai productiv

de Octavian Dinu
03 Mar 2015
Cand te confrunti cu o decizie importanta referitoare la afacerea ta, e usor sa incepi sa analizezi prea mult. Pe masura ce dezbati avantajele si...

Sfaturi pentru a construi echipa care-ti va aduce succesul

de Anca Raileanu
02 Feb 2015
Gandeste-te la domeniile afacerii tale unde te zbati si ai in mod evident nevoie de ajutor. Fa o lista cu task-urile pe care ar ti-ar placea sa le...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]