Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modul amiabil in care poti stinge un conflict in firma - Colaborarea

de Teo Manole 15 Apr. 2016 6355
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intr-un conflict, iscat cu voie sau fara voie in firma, colaborarea implica sa lucrati impreuna pentru a gasi o solutie care poate satisface preocuparile ambelor parti.

Colaborarea poate fi interpretata ca o analiza profunda a cauzelor neintelegerii aparute, dar si ca o ocazie de a invata din aspectele descoperite, prin demonstrarea dorintei de rezolvare a problemei si cautarea unor solutii integratoare.

Persoanele implicate trebuie sa identifice posibilitatile prin care toti pot castiga, prin eliminarea elementului generator de conflict si sa gaseasca solutii creative pentru rezolvarea problemei survenite.

Colaborarea implica acceptarea de la inceput a ideii ca partenerul este atat subiectul, cat si actorul procesului de negociere.

Un lucru este sigur in astfel de cazuri: atunci cand fiecare se simte liber nu este nevoie de lupta pentru afirmare; fiecare participa la cautarea unui acord comun.

O negociere constructiva se instaleaza pe fondul schimbarilor si a intereselor care se ajusteaza pana la un anumit grad de intelegere a problemelor.

Colaborarea se obtine prin demonstrarea dorintei de rezolvare, prin confruntarea punctelor de vedere diferite si impartasirea ideilor celeilalte parti. Prin cautarea unor solutii prin care toti pot castiga, problemele si conflictele pot fi stimulative.



Tags: firmaconflictesolutionarea conflictelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Nume de firme. Cum sa alegi denumirea perfecta pentru firma ta

de Bianca Tila
12 Mai 2023
In demararea unei afaceri, antreprenorul trebuie sa ia in calcul faptul ca potentialii parteneri se intalnesc prima data cu numele firmei. In acest...

Omniasig contrazice COTAR si se dezice de afirmatiile facute de seful BAAR

de Idei de afaceri
23 Mar 2022
Comunicatul COTAR cu privire la situatia din asigurari este contrazis de Omniasig, desi acesta a pornit de la un membru al directoratului Omniasig...

MFP confirma: Romania s-a retras din BII si BICE

de Idei de afaceri
03 Mar 2022
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a confirmat ca Romania s-a retras din Banca Internationala de Investitii (BII) si Banca Internationala de...

Patru informatii pe care sa le cunosti atunci cand evaluezi o firma partenera

de Idei de afaceri
23 Apr 2021
Succesul afacerii noastre depinde in buna masura si de partenerii de business pe care ni-i alegem. Atunci cand inchei un contract, este important sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]