Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oricine poate fi lider? 3 adevaruri despre lideri

de Marinache Horia Cristian 29 Iun. 2015 4022
4.7 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nimeni nu poate fi lider daca nu-si doreste asta cu adevarat. Nu-i poti convinge pe oameni sa fie lideri daca nu vor s-o faca.

Dorinta este o conditie esentiala pentru un leadership eficient.

Iata 3 adevaruri despre lideri

1. „Ai nevoie de un titlu pentru a conduce.”

Adevarul: pentru a conduce, ai nevoie doar sa stii cand trebuie s-o faci si cum s-o faci. Cand stau la hotel, majoritatea oamenilor pe care-i intalnesc – de la receptioner la femeile de serviciu si firma de cate ring – nu au titluri sau putere de conducere, si cu toate astea au un rol esential in a-mi crea experienta acolo – buna sau rea.

Angajatii buni care vor sa preia roluri de conducere sunt la fel de importanti (sau poate chiar mai importanti) ca liderii oficiali din varful piramidei. Leadershipul se refera la cum sa faci lucrurile mai bine, iar cele mai bune organizatii isi invata toti angajatii cum sa preia responsabilitatile de conducere.

2. „Liderii au un punct de vedere foarte clar.”
Adevarul: Liderii creeaza un punct de vedere comun. Daca echipa ta nu se concentreaza, nu conteaza cat de concentrat esti tu la a face ceea ce trebuie.

Un manager are de obicei un punct de vedere clar, dar un lider e capabil sa creeze o viziune comuna si nu iroseste resurse permitandu-i unui membru al echipei sa munceasca inutil. Concentrarea se refera la autoresponsabilitate si disciplina. Crearea unei scop comun se refera la a-i implica pe ceilalti in agenda de ledership si a le da taskuri specifice in cadrul activitatii lor.

3. „Leadershipul tine de ambitie.”
Adevarul: leadershipul se refera la binele suprem. Nu e nimic in neregula cu ambitia, dar de obicei aduce avantaje ambitiosului.
Daca ceea ce faci iti e de folos doar tie, cu siguranta nu esti un lider. Cand ceea ce faci are un impact pozitiv si asupra celorlalti – clienti, colegi, vanzatori, comunitate – acesta este semnul unui leadership eficient.


Tags: liderleadershipantreprenorafacerileadership eficientmanageri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
23 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

9 lucruri pe care orice antreprenor aflat la inceput de drum ar trebui sa le stie

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Conducerea propriei afaceri vine cu mari beneficii, precum libertatea, controlul si recompensele financiare. Nu mai punem la calcul indeplinirea unui...

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
22 Apr 2024
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]