Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porneste o afacere cu bani putini. Afla cum

de Florin Amariei 22 Mai. 2018 5189
4.54 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este posibil sa porneste un business cu bani putini? Sigur ca da! Afla cum si, mai important, afla ce trebuie sa ai in vedere pentru ca acest vis sa devina realitate.

Esti entuziasmat sa incepi o afacere. Poate ca ai deja o idee sau, pur si simplu, te incanta ideea lansarii si dezvoltarii propriei companii. Esti dispus sa iti asumi anumite riscuri, cum ar fi plecarea de la locul de munca actual si lipsa unei surse de venit, pentru o perioada de timp. Exista, insa, un obstacol logistic care te opreste: nu ai prea multi bani.
 
Aceasta pare o problema majora, dar lipsa de capital personal nu ar trebui sa te impiedice sa-ti urmaresti visurile. De fapt, este absolut posibil sa incepi si sa dezvolti o afacere aproape fara nici o investitie financiara personala, daca stii ce faci. Iata care sunt sugestiile lui Jayson Demers, fondator si CEO al AudienceBloom.
 
In primul rand, sa vedem motivele pentru care o afacere are nevoie de bani, in prima faza. Nu exista o taxa unica pentru lansarea unei afaceri. Astfel, companii diferite vor avea nevoi diferite. Este important sa estimezi, mai intai, cat de mult capital va fi necesar, inainte de a incepe sa gasesti metode alternative pentru a-ti finanta afacerea.
 
Ia in considerare urmatoarele necesitati:
 
  • Licente si autorizatii. In functie de regiunea ta, este posibil sa ai nevoie de documente speciale si un registru pentru a putea opera activitati.
  • Logistica. Cumperi materiile prime? Ai nevoie de calculatoare si / sau de alte dispozitive?
  • Echipamente. Ai nevoie de masini sau programe specializate?
  • Spatiu de birou. Acesta presupune cheltuieli majore si nu poti neglija aspecte precum internetul, costurile utilitatilor, serviciile de curatenie, salarizarea si facturarea.
  • Asociatii, abonamente, afilierea in calitate de membri. La ce publicatii si asociatii vei fi abonat lunar?
  • Costuri de operare. Trebuie sa iei in considerare toate departamentele si activitatile, inclusiv zona de marketing.
  • Taxe legale. Consulti un avocat pe tot parcursul procesului de dezvoltare a afacerii?
  • Angajati, liber profesionisti si contractori. Daca nu poti face totul de unul singur, vei avea nevoie de oameni pe lista de salariati.
 
Acestea fiind spuse, ai doua directii principale prin care poti incepe o afacere, cu mai putini bani: scaderea costurilor sau cresterea capitalului disponibil din surse externe. Ai trei optiuni, aici.
 
Prima optiune este sa iti schimbi modelul de afacere, astfel incat sa se micsoreze numarul costurilor aferente, dintre cele enumerate mai sus. De exemplu, daca intentionezi sa incepi o companie in calitate de consultant sau freelancer, poti sa iti reduci cheltuielile pentru "angajati”, avand in vedere ca vei fi singurul angajat, la inceput. Daca nu ai nevoie de spatiu de birou, poti lucra de acasa. Daca iti faci bine temele, poti chiar sa gasesti surse ieftine pentru obiecte de logistica si alte produse, care sunt prea scumpe pentru etapa de inceput.
 
Exista, insa, cateva cheltuieli pe care nu le vei putea evita – licentele si taxele. Totusi, exista multe modele de afaceri care pot incepe chiar si cu un capital initial de 1.000 de dolari. O cugetare din Sun Tzu (Arta razboiului) spune: „ ca sa controlezi o armata mare, ai nevoie de aceleasi principii cu care controlezi o armata mica – in mare parte, este vorba doar despre o fractie.” In limbaj antreprenorial, am traduce aceasta expresie prin ideea ca „daca nu scoti bani fara bani, nu scoti bani nici cu bani.”
 
A doua optiune presupune ideea unei perioade de „incalzire” pentru afacerea ta. In loc sa intri direct in procesul de business, vei incepe doar cu elementele de baza. Ai putea sa lansezi un blog si un serviciu de nisa, ceea ce ar reduce domeniul de aplicare, audienta si profitul tau, pentru a obtine, in schimb, un avans. Daca poti incepe sa lucrezi in calitate de persoana fizica autorizata sau SRL-D, vei evita unele dintre cele mai mari costuri initiale, inclusiv taxele fiscale.
 
Odata ce incepi sa realizezi niste venituri, poti sa investesti in tine si sa construiesti afacerea pe care ti-ai imaginat-o, bucata cu bucata.

A treia optiune esti tu! Da, chiar tu! Fa imposibilul posibil!

Succes! 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afacere cu bani putinipornire afacere ieftinbani putini afacericum pornesc o afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.54 din 5 - 13 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]