Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa fii un sef pe care angajatii il adora? Iata regulile de aur!

de Adela Simonescu 27 Dec. 2012 2675
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fii sef nu reprezinta pentru toti o imensa bucurie pentru ca aceasta pozitie atrage numeroase sarcini si responsabilitati pe care, uneori, le detestam cu intreaga noastra fire. Trebuie sa concediem uneori, trebuie sa taiem salarii, trebuie sa mustram si trebuie sa facem ordine dupa angajatii care nu isi fac treaba asa cum se cere.

Peste toate aceste greutati reusesc multi sa treaca. Acestia sunt sefii care stiu ce au de facut si nu dau inapoi atunci cand drumul pare sa fie mai anevoios decat arata la inceput. Pentru acestia avem si cateva reguli de aur care sa ii ajute sa devina sefi pe care angajatii lor ii adora:

1. Nu criticati in mod negativ. Nu tipati si nu jigniti. Nu spune unui angajat: "Data viitoare sa termini proiectul la termen, asa cum trebuia! Ne-am inteles?"

In schimb, ai putea sa il critici in mod pozitiv: "Haide sa incercam sa terminam proiectele la termen pe viitor. O sa ne ajute sa nu decalam proiectele viitoare. Ce zici, putem?"

Iata o maniera care va functiona de mii de ori ma bine decat prima, o maniera in care sa rezolvi o problema care poate aduce pe viitor o suita de neintelegeri si conflicte. Mai mult, angajatul in cauza va intelege faptul ca a gresit si ca tu esti mai ingaduitor decat s-ar fi asteptat el. Rezultatul? Va lasam sa vedeti singuri rezultatele!

2. Nu tineti partea nimanui atunci cand exista probleme in departamentele pe care le conduceti. Lasati-va angajatii sa isi rezolve problemele asa cum stiu ei mai bine!

3. Promovati-va angajatii pe baza unor argumente clare. Sefii pe care ii iubim cel mai mult sunt cei corecti, cei care isi promoveaza oamenii care aduc cele mai bune rezultate in firma.

4. Dati angajatilor vostri sfaturi prietenesti si indrumari care nu tin mereu de viata lor profesionala. Vedeti ca unul dintre angajati care probleme in familie? Ati observat ca unul dintre angajati este mai nervos si nu se poate concentra la munca lui? Ati auzit ca unul dintre angajati este in pragul unui divort? Incercati sa fiti mai mult decat un sef si sa va apropiati de oamenii vostri. Scoateti-i la un pranz care sa ii deconecteze de la munca lor, invitati-i la o cina acasa la voi, la un film sau la o piesa de opereta.

Cu alte cuvinte, incercati sa fiti mai mult decat un sef si sa le deveniti prieten.


Mult succes si afaceri cat mai profitabile!




sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriafaceri profitabilesefi de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Afaceri in sistem ecologic. Analiza SWOT

de Idei de afaceri
14 Dec 2022
Dupa ce ati realizat analize de piata, industrie, concurenta este timpul sa va descrieti firma in lumina tuturor acestor informatii. Abrevierea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]