Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 cuvinte pe care antreprenorii trebuie sa le evite

de Alexandra Popescu 04 Aug. 2014 2474
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cuvintele cantaresc greu de fiecare data, iar in afaceri au o influenta foarte mare. "Pot", "vreau" sunt cele care te imbarbateaza si te duc pe drumul cresterii, al implinirii. Insa, exista si cuvinte care te pot dobori. Doua, mai precis.


Peter Gasca, antreprenor si strategist al afacerilor mici, a trecut singur prin aceasta experienta a cuvintelor. A inceput experienta ca antreprenor in urma cu mai multi ani, atunci cand, impreuna cu partenerul sau de afaceri, a fondat Wild Creations. Primul an a fost unul lent, insa au avut tot ce era necesar pentru a-si mentine afacerea pe piata.
Apoi, fratii Lehman au intrat in faliment, trimitand intreaga economie globala in jos. Dupa cateva saptamani, s-au trezit in mijlocul Marii Recesiuni, iar toate creditele lor au disparut. Au avut un efect de levier asupra afacerii pentru a obtine un inceput, iar acum se trezesc ca creditul lor se reduce de fiecare data cand fac o plata, ca si cum trimit capital de lucru valoros intr-o gaura neagra.
 
Curand au inteles ce trebuie sa faca. In tot acest timp, el si partenerul sau se intalneau de multe ori dupa terminarea lucrului pentru a discuta despre afacerea lor. 
 
Dupa ce au gasit marul discordiei, si-au dat seama ca foloseau in mod regulat in discutia lor: "daca am…": "Daca am avea timp, daca am avea bani, daca am avea credit. "
De fapt, cei doi erau foarte buni la a teoritiza cat de minunat ar fi un lucru daca ar avea tot ceea ce au nevoie. Aceste conversatii care contineau acel "daca am..." erau frecvente la inceput, insa au incercat ca ceea ce ar putea face sa se transforme in ceea ce pot face. Au decis sa lase lucrurile sa se intample. Si asta a fost motivatia de care au avut nevoie.
 
Fiecare antreprenor poate crea si conduce o companie de mare succes, o companie multinationala cu bani corecti, resurse si expertize. Mai mult decat probabil, nu ai toate acestea, asa ca nu-ti permite tie insuti sa cazi in viciosul ciclu "daca am". Concentreaza-te pe ceea ce poti realiza si fa acel lucru cel mai bine.
 
Pentru a scapa de aceste cuvinte definitv, poti crea o cutiuta pe care sa o numesti chiar asa: "daca am". De fiecare data cand cineva din organizatia ta incepe o fraza cu aceste cuvinte, distructive de altfel, adauga 1 dolar, 1 euro sau 10 lei in cutiuta.
 
Tot timpul trebuie sa concretizezi lucruri, nu doar sa le visezi sau sa le presupui. Spre exemplu, Mark Zuckerberg nu s-a intrebat cum ar fi daca ar avea o retea de socializare care sa ii conecteze toti prietenii, ci a zis ca vrea o astfel de platforma. 
 
Trebuie sa vrei, nu doar sa visezi!
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenorisfaturi antreprenoriafaceri miciafaceri de succesantreprenori de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]