Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi pentru managerii fara experienta sau prea grabiti

de Teo Manole 28 Ian. 2021 8340
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In general, un manager fara experienta taie si spanzura, ia decizii rapide si se asteapta ca toti ceilalti sa le indeplineasca fara cracnire.

Specialistii atentioneaza acest gen de manageri ca trebuie totusi sa aiba grija la unele aspecte delicate ce se pot intoarce ca un bumerang impotriva lor si a afacerii.

In continuare, iata 4 sfaturi utile!

1. Abordarea potrivita
Atunci cand implementati o schimbare majora, o abordare potrivita este sa priviti acest proces ca un proiect: alocarea resurselor, formarea unei echipe de proiect, identificarea unui sponsor. in acest fel, veti implementa schimbarea intr-un mod structurat si nu veti pierde din vedere lucrurile importante.

2. Nu pastrati secrete fata de angajati
Daca tineti secrete, angajatii vor incepe sa faca speculatii si vor pune raul in fata. Astfel, pot aparea tensiuni in cadrul organizatiei, iar productivitatea va scadea pentru ca toata atentia este concentrata asupra schimbarilor ce vor urma.

3. Oferiti oamenilor informatii
Este important sa fiti sincer in legatura cu schimbarea care se va produce in organizatie. Printr-o atitudine deschisa, castigati increderea angajatilor. Acestia vor avea o intelegere mai buna asupra situatiei si se pot transforma in suporteri ai organizatiei.

4. Oferiti timp pentru feedback
Este important sa oferiti oamenilor suficient timp pentru a lua decizii. Angajatii trebuie sa inteleaga cum ii afecteaza schimbarea, sa se informeze, sa discute cu familia si prietenii. Daca implementati schimbarea imediat, cei mai multi se vor simti prinsi in capcana si vor dezvolta sentimente negative fata de manageri.

Mai mult, daca anuntati o schimbare importanta „de maine”, veti crea o stare generala de panica. Oamenii vor fi nemultumiti ca nu au fost anuntati mai devreme pentru a asimila vestea.



Tags: managementmanagerleadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Managementul afacerii. Organizarea pe etape

de Idei de afaceri
14 Sep 2023
In etapele de inceput din existenta firmei, probabil ai facut totul singur. Pe masura ce firma se dezvolta, probabil te vei obisnui sa dai de lucru...

Managerii estimeaza cresteri in urmatoarele trei luni

de Bianca Tila
28 Sep 2022
Managerii estimeaza o crestere accentuata in sectorul constructiilor si comertului cu amanuntul pentru urmatoarele trei luni, potrivit datelor...

Analiza INS: Managerii anticipeaza o crestere a numarului de salariati

de Florin Amariei
28 Aug 2019
Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a numarului de salariati in constructii si...

Cariera de succes. Abilitatile unui bun manager

de Idei de afaceri
08 Dec 2023
Sunt tot mai multe discutii si controverse despre abilitatile unui bun manager ori ale unui lider de succes. De ce exista neintelegeri intr-un grup,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]