Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 abilitati pe care trebuie sa le detina un antreprenor de succes

de Alina Constantinescu 25 Mai. 2017 8968
4.62 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Care sunt secretele unei afaceri de succes? Iata o intrebare care ii framanta pe cei care doresc sa intre in lumea antreprenoriatului. "Succesul este abilitatea de a trece de la un esec la altul fara a-ti pierde entuziasmul" - Winston Churchill. Antreprenoriatul solicita multe abilitati, de la comunicate la planificare financiara. Specialistii apreciaza ca cele mai importante trasaturi de personalitate si abilitati pe care trebuie sa le ai pentru a te lansa in afaceri si pentru a avea succes sunt:

Initiativa

Pentru a initia o afacere aveti nevoie de ambitie, tenacitate, perseverenta. Un plus il reprezinta cunostintele in domeniul afacerii alese, cunostintele de marketing si manageriale.

Abilitati de comunicare

Capacitatea de a comunica eficient in afaceri reprezinta un element esential pentru a gestiona o afacere de succes. Comunicarea manageriala reprezinta o functie a conducerii care face cunoscut rezultatul deciziilo manageriale si stabileste un climat de intelegere intre cei care transmit informatiile si cei care le primesc.

Inteligenta si creativitate

Succesul unui antreprenor depinde de capacitatea sa de a invata rapid, de a acumula noi cunostinte si de a le pune in practica in activitatea sa de zi cu zi. Abilitatile mentale se refera la inteligenta, capacitate de analiza si sinteza, gandire creativa.

Perseverenta si determinare

Motivul pentru care multi antreprenori nu reusesc sa-si indeplineasca visul este ca renunta prea usor, pentru ca nu sunt suficient de perseverenti si de determinati.

Capacitate decizionala

Capacitatea de rezolvare a disfunctionalitatilor, responsabilitatea de a aloca resurse si capacitatea de a negocia sunt competente-cheie ale unui antreprenor de succes.

Toate aceste aptitudini si abilitati pot fi dobandite prin educatie sau experienta. Competentele de management al proiectelor te vor ajuta sa iti conduci propria echipa in mod eficient pentru atinge obiectivele prestabilite.

Sursa: aippimm.ro


Tags: abilitati antreprenoriantreprenor de successucces in afacericalitati antreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.62 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Calitatile unui antreprenor. Pasii spre succes

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
In cele ce urmeaza, vom prezenta profilul antreprenorului de succes. Acesta este o persoana independenta care, din proprie initiativa, porneste o...

Vrei sa ai succes in afaceri? Construieste o retea de oameni-resursa!

de Anca Raileanu
31 Mar 2016
Atunci cand iti construiesti afacerea alege oameni care-ti impartasesc valorile, care te pot inspira si incuraja. Gaseste o fundatie sau un numar...

Esti un antreprenor de succes sau unul sortit esecului?

de Catalin Chivu
18 Mar 2016
Pentru a te asigura ca vei obtine cele mai bune rezultate in urma demararii unei afaceri trebuie sa tii cont de anumite lucruri care iti pot ridica...

3 strategii imbatabile pentru succes in afaceri

de Octavian Mandache
23 Apr 2020
Aceste 3 strategii pentru utilizarea procesului creativ te pot ajuta sa te mentii pe drumul catre succes. 1. Gandeste-te bine inainte de a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]