Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 dintre cele mai importante responsabilitati ale unui CEO

de Alexandra Popescu 23 Ian. 2018 8066
4.91 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Despre CEO (Chief Executive Officer) stie toata lumea ca este conducatorul unei companii, insa nu se stie exact ce responsabilitati are. Multi cred ca daca esti sef esti linistit, ca seful angajeaza si cam atat. Insa, un CEO este mult mai important decat va puteti imagina.

Responsabilitatile unui CEO trebuie sa le stie orice angajat, de la unul nou intrat pana la directorul executiv. Daca inteleg exact ce se cere de la un CEO, il pot ajuta sa aduca succesul companiei mult mai rapid, inteleg mai bine ce incearca sa realizeze acesta si inteleg modul prin care il pot sprijini in ceea ce are de facut.

Pe langa multe alte responsabilitati, unui CEO i se atribuie cinci care sunt cele mai importante. Pe acestea trebuie sa le aiba fiecare, indiferent ca se afla la conducerea unei companii mici sau foarte mare.

1. Are o viziune proprie. CEO trebuie sa stabileasca si sa comunice o directie strategica a organizatiei. Fara aceasta este dificil sa iei o decizie, iar toti au viziunile lor individuale, fiind ca o mica turma de oi. In timp ce alte persoane il ajuta la conturarea unei viziuni, acesta trebuie sa fie capabil sa il descrie intr-un mod clar, captivant si interesant pentru toate partile interesate. Toti cei implicati intr-o afacere trebuie sa stie exact modul in care acea decizie le influenteaza locul de munca si trebuie sa stie responsabilitatile zilnice.

2. Asigura resursele adecvate. Numai un CEO poate indeplini sarcina de echilibrare a resurselor, cele de capital si de oameni. Acesta trebuie sa le puna la dispozitie companiei exact la momentul potrivit pentru a reusi. Chiar daca directorii au experienta de a face bugete sau sa aloce resurse, CEO-ul se ocupa de locurile de munca si pastreaza un echilibru adecvat. El distribuie oamenii potriviti pe posturile potrivite.

3. Construiesc cultura. Cultura intr-o organizatie reprezinta un set de aptitudini comune, obiective, comportamente si valori care caracterizeaza un grup. Fiecare grup isi dezvolta o cultura, indiferent ca este sau nu recunoscuta, iar CEO-ul trebuie sa o respecte si sa se implice in obtinerea celei mai corecte. O parte a culturii o reprezinta valorile, iar CEO-ul trebuie sa se asigure ca acestea sunt aplicate in mod corect la toate departamentele. Acest lucru ii ajuta pe angajati sa se simta respectati, importanti si, astfel, muncesc mult mai eficient.

4. Ia decizii bune.
Un CEO poate fi surprins de amploarea problemelor cu care se confrunta. Acesta vorbeste despre fiecare in parte, indiferent ca este despre un produs, un aspect juridic sau de resurse umane. Ia ultimele decizii, el are cuvantul final in ceea ce priveste modul in care afecteaza un departament. Analizeaza, iar apoi este singurul care decide.

5. Controleaza si furnizeaza performanta companiei. CEO-ul este cel din urma responsabil de performanta firmei. Pentru a asigura succesul, el trebuie sa aiba un rol activ in conducere. Trebuie sa fie in legatura cu toate functiile de baza ale firmei, pentru a asigura executarea corespunzatoare a sarcinilor. El mai serveste, de asemenea, ca interfata intre operatiunile interne si cele externe. Stabileste bara dintre nivelul de performanta care trebuie atins, indiferent de marime, circumstantele companiei si partile interesate.

Povestea succesului in afaceri - Starbucks. Interviu cu Howard Schultz, CEO Starbucks >>




Tags: afacericeoresponsabilitatiafaceri de succesleadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.91 din 5 - 11 voturi.

Articole conexe

Investitii inteligente vara. Constructia unei afaceri cu inghetata stradala

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Cladura incepe sa ne inunde, iar ideile antreprenorilor nu se lasa asteptate. Afacerea cu inghetata strada este o oportunitate excelenta in aceste...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]