Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 filme pe care orice antreprenor ar trebui sa le vada

de Alexandra Popescu 15 Iun. 2014 3851
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii cred ca sunt cele mai motivate, hotarate si curajoase persoane. Sa fii antreprenor nu este usor deloc. Apar milioane de obstacole in drumul spre succes, iar acestea pot fi atat de grele incat ar putea dobori un om normal. Insa antreprenorii nu se retrag la prima greutate. Ei intalnesc un obstacol si il doboara, pentru ca vor sa mearga mai departe. Dar cu toata vointa de care dau dovada, in unele momente si ei cauta motivatie, si nu la alte persoane, ci in carti, articole, filme etc.

 
Daca despre cartile pe care orice antreprenor trebuie sa le citeasca am mai vorbit in articolele anterioare, acum va prezint filmele pe care orice antreprenor ar trebui sa le vada. 
 
In continuare sunt 5 filme perfecte pentru a le viziona ca antreprenor:
 
1. The Social Network
Acest film a fost un mare succes atunci cand a fost lansat. In el, lumea a putut vedea cum Mark Zuckerberg s-a transformat dintr-un student in initiatorul celei mai populare retele sociale din lume. 
 
De ce sa vezi acest film? The Social Network ofera publicului spectator o mai buna intelegere a modului in care se face un start-up, prin expunerea calitatilor precum flexibilitatea si elasticitatea. Filmul este o modalitate de a te motiva sa fii un antreprenor mai bun.
 
2. Glengarry Glen Rose
Bazat pe jocul castigator al lui David Mamet, castigator al premiului Pulitzer, filmul exploreaza lumea acerba a imobiliarelor din Chicago. In Glengarry Glen Rose se arunca o privire atenta asupra minciunilor si a tradarii oamenilor doar pentru a reusi in afaceri.
 
De ce sa vezi acest film? Din pacate, lumea afacerilor este brutala si vei avea ce invata despre agentii de vanzari. Facut in 1992, filmul ilustreaza cat de vicioasa este lumea afacerilor.
 
3. Pirates of Silicon Valley
Acesta este un film creat pentru TV, realizat in 1999, care acopera primele zile ale conducerii tehnologice a tarii si eventuala crestere atat a lui Bill Gates, cat si a lui Steve Jobs. Filmul este facut in stilul unui documentar, oferind o abordare interesanta asupra fondatorilor Microsoft si Apple.
 
De ce sa vezi acest film? Antreprenorii cauta inca inspiratie de la cei doi pirati icon. Filmul ofera multe indicii din care poti invata.
 
4. Citizen Kane
Chiar daca nu esti inca antreprenor, vizioneaza capodopera lui Orson Welles, din anul 1941. Filmul se invarte in jurul vietii personajului Charles Foster Kane, un ziarist magnat pierzator, bazat pe William Randolph Hearst si pe incercarea de a obtine putere si avere. In cele din urma, Kane ajunge sa inteleaga ceea ce este cu adevarat important in viata sa.
 
De ce sa il vizionezi? Chiar daca filmul este destul de vechi, ne invata ca lansarea unei afaceri de succes este un obiectiv pentru orice antreprenor, insa nu este singurul scop in viata.
 
5. The Pursuit of Happyness
Bazat pe povestea adevarata a lui Chris Gardner, acest film din 2006, cu Will Smith in rolul principal, este unul dintre cele mai emotionante si motivationale filme pentru antreprenori. Chris lupta ca fiul sau sa-si urmeze visul.
 
De ce sa vezi acest film? Chiar daca protagonistul a ramas fara casa si a luptat pentru a-l asigura pe fiul sau, Chris, el nu a renuntat la visul sau. Pasiunea si sacrificiul sunt lucrurile pe care fiecare antreprenor ar trebui sa le imbratiseze.
 


Tags: antreprenorifilmefilme inspirationaleafaceri de succesfilme antreprenorifilme afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Secretele antreprenorilor care o duc bine in perioada de criza

de Idei de afaceri
19 Oct 2022
Multe afaceri dispar, unele supravietuiesc si altele chiar prospera in situatiile economice precare. Cum este posibil sa o duci mai bine cand altii...

70% din antreprenori, tematori cu privire la valul trei al pandemiei

de Florin Amariei
27 Ian 2021
Un nou barometru releva faptul ca aproximativ 70% din antreprenorii prezenti in Romania sunt tematori cu privire la valul trei al pandemiei....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]