Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri care te vor diferentia de competitori

de Andrioae Ruxandra 09 Iun. 2014 3099
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Poti face rost de bunuri de la furnizorii mari, poti consuma sau cumpara mancare din lanturile de magazine si restaurante sau poti stapani mici afaceri locale. Poti alege oricare dintre acestea. De exemplu, avem pet-shop-ul. Multe orase au lanturi nationale de market, asa cum au si pet shop-uri. Consumatorii vor intreba intotdeauna alti consumatori despre optiunile pe care le au la dispozitie in legatura cu locul in care isi fac cumparaturile.

 
Micile afaceri se afla in ipostaza unica de a oferi experiente clientilor. Produsele si serviciile lor sunt intotdeauna de nisa si operatiunile afacerii sunt flexibile. 
 
1. Trebuie sa-ti intelegi factorii de diferentiere
 
Pentru a oferi o experienta unica si memorabila clientului tau, este vital sa intelegi ceea ce diferentiaza concurenta de propria ta afacere si sa te incadrezi pe piata conform acestor factori de diferentirere. Chiar daca vinzi un serviciu intr-un spatiu competitiv larg, intotdeauna va fi ceva care iti va diferentia afacerea de celelalte.
 
Ca exemplu, sa luam afacerea vopsirii caselor. Cum poti sa faci deosebirea intre tine si alte afaceri din comunitate? Da, conteaza si pretul, dar ce altceva ai de oferit? Iti supraveghezi proiectele? Poti garanta data unui inceput si a unui sfarsit? Vorbeste cu angajatii tai - ce au auzit de la clienti? Nu te teme sa soliciti feedback de la acestia din urma - daca cineva stie de ce esti diferit fata de alti competitori, inseamna ca aceia sunt clientii tai!
Freelancerii si contractorii independenti pot folosi acesti factori diferentiatori in acest mod - gandeste-te la modurile in care te poti face indispensabil clientilor tai. 
 
2. Fii sincer in ceea ce priveste valorile tale
 
Afacerea ta de baza are legatura cu lucruri precum etica, interactiune si o permanaenta legatura cu angajatii si clientii si, desigur, cu implicarea cu care iti livrezi produsele si serviciile. Aceste valori sunt importante pentru modul in care vor avea asteptari clientii de la afacerea ta.
 
3. Fii propriul avocat al brandului tau
 
Modul in care iti reprezinti afacerea este o alta parte din ceea ce inseamna sa fii un mic detinator de afacere. Brandul tau nu este doar un logo, reprezinta felul in care factorii diferentiatori au efect asupra ta si in orice intreprinzi - cum iti livrezi produsele, cum conduci operatiuni, relatia cu furnizorii etc.
 
4. Nu uita de angajatii tai
 
Nu este suficient ca iti reprezinti afacerea. Trebuie sa setezi scopurile performantei angajatilor cu scopurile si obiectivele tale. De exemplu, daca unul dintre factorii diferentiatori ai afacerii tale sunt fiabilitatea sau agilitatea, gandeste-te la recompensele celor ai caror pasi vor fi intotdeauna inaintea asteptarilor clientilor.
 
5. Evanghelizeaza-te
 
Fii sigur ca introduci in strategia ta de marketing certificatele pentru clienti, actele care nu doar ca explica cine esti, ci de ce esti diferit si ceea ce pot descoperi clientii de la tine.
Cum creezi o experienta unica clientilor tai?
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceriantreprenoricompetitorimarketingbrand

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Strategie si investitie in brand

de Idei de afaceri
25 Mar 2024
Amazon a propus pastrarea titlului cat mai scurt (maximum 80 de caractere), dar analizand cele mai vandute produse din mai multe segmente s-a...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]