Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 semne ca angajatii tai au obosit si au nevoie de o pauza!

de Maria Nicutar 12 Iun. 2013 2599
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foarte des, ne lovim de aceasta problema, cand discutam despre angajatii nostri si modul in care acestia isi conduc activitatea lor profesionala. Dramatic este faptul ca multi angajatori vor rade in momentul in care o astfel de idee isi face aparitia. Multi nu cred ca angajatii lor sunt obositi si ca au nevoie de o pauza.

Multi neglijeaza aceasta situatie si rezultatele sunt cat se poate de negative, rezultate care se pot transforma foarte usor in surse generatoare de conflicte, nemultumiri, demisii si alte probleme!

Iata si cele 5 semne pe care sa le cautati in randul angajatilor dvs, semne care va indica faptul ca sunt sanse mari ca oamenii dvs sa fie extenuati si ca au nevoie de o pauza sau de un volum de munca mai redus:

1. Lipsa creativitatii, a originalitatii.
Se poate sa fie oboseala care isi spune cuvantul, pentru faptul ca oamenii vostri nu mai vin cu idei si propuneri, nu mai au initiative si solutii salvatoare pentru problemele inerente activitatii lor profesionale.

Aduc aceleasi rezultate, munca lor se transforma in rutina si asteapta solutii de la dvs! Cu alte cuvinte, intra pe program AUTOMAT. Functioneaza cu minim de energie pentru ca altfel ar ajunge la niveluri mai inalte de extenuare.

2. Lipsesc de la munca. Au racit, au luat gripa, au varicela sau vreo alta boala, au glezna luxata samd. Motivele abunda, sursele problemei pot fi variate. Aflati daca nu se intampla sa fie oboseala de vina! In acest caz, absenta de la munca este complet justificata (desi am prefera sa discute direct cu noi acest aspect) si aici trebuie sa interveniti cu anumite modificari pentru ca volumul de munca sa fie unul corect.

3. Mancare, alcool, pastile? De foarte multe ori, cand suntem extenuati, tindem sa mancam mai mult decat ne trebuie, luam pastile care sa ne ajute sa performam mai bine, sa ne ofere energie, bem cateva cesti de cafea in plus si uneori ramanem mai mult decat ar trebui la petrecerea de final de semestru. Dam pe gat pahar dupa pahar si acest lucru poate sa insemne multe!

4. Ne certam cu oamenii din jur. Nu suntem de acord cu nimeni, sarim ca arsi cand cineva are ceva de spus cu privire la noi, ne dam ochii peste cap cand un coleg isi lauda pustiul, nu suntem multumiti de nimic si de nimeni, cu atat mai putin de noi insine.

5. Terminam proiectele greu de tot, dupa termenul limita sau foarte rapid si in stare incompleta. Ori asa, ori asa! Multi sunt obositi si se decid sa termine rapid un proiect, chiar daca il predau nefinalizat, cu lipsa de informatii si detalii. Altii amana pana in ultimul moment si predau o versiune mai putin fericita a ceea ce ar fi putut face!


Iata doar cateva dintre indiciile care sa va arate ca ceva se intampla cu angajatii dvs si ca este nevoie de o schimbare strategica. Lasati-i sa preia alte proiecte pentru o perioada temporara sau permanent, lasati-i sa isi ia un concediu sau sa schimbe departamentul daca acest lucru le poate oferi un program de lucru mai avantajos si un volum optim de munca!

Mult succes si management de top!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriangajati obositiafaceremanagement afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Principalii indicatori financiari de urmarit intr-o afacere

de Bianca Tila
08 Dec 2023
Situatia companiei poate fi monitorizata cu ajutorul indicatorilor financiari. Acestia arata cat de bine funtioneaza afacerea, care sunt problemele...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Pasii de urmat pentru a dezvolta o afacere handmade

de Idei de afaceri
16 Ian 2024
Presupunem aici ca sunteti o persoana talentata si cu imaginatie care a creat deja primele sale produse handmade pentru cei ai casei si prieteni....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]