Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi care te ajuta sa imparti si sa delegi munca ta mai usor

de Teo Manole 17 Apr. 2015 3190
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Delegarea nu este un proces usor, insa se poate invata in timp. Sfaturile pe care vi le prezentam sunt usor de urmat, iar punerea lor in practica te poate ajuta sa devii un leader sau un coleg mai bun.

1. Fii sincer
Dupa ce sarcinile pe care le-ai delegat au fost finalizate, opreste-te cateva momente asupra lor pentru a le analiza. Este bine sa nu accepti lucrurile facute pe jumatate pentru ca daca faci asta, stabilesti standarde scazute pentru viitor. Mai mult, colegul tau nu va invata cum sa realizeze sarcinile singur si va ramane cu impresia ca prestatia sa a fost foarte buna, desi realitatea este foarte diferita.

Desigur, nu ezita sa fii sincer si in momentele in care vezi rezultatele pe care le astepti. Aprecierea ofera increderea in sine persoanelor care au preluat sarcini si le incurajeaza sa faca acest lucru si in viitor.

2. Invata sa asculti
Delegarea presupune multe explicatii si poate da impresia ca tu trebuie sa vorbesti cel mai mult. Totusi, este mai intelept sa nu domini intreaga conversatie si sa le oferi persoanelor care preiau sarcinile sa verbalizeze ingrijorarea si retinerile pe care le simt.
Sarcinile noi creeaza de multe ori anxietate si chiar frica. Atunci cand stii ce gandeste si cum se simte colegul caruia ii delegi activitati este mai usor sa oferi incurajari si sa preintampini probleme. Sunt sanse mai mari ca cel caruia ii plasezi activitati sa porneasca cu mai multa incredere si energie.

3. Deleaga activitati variate
Este important sa nu delegi mereu aceleasi sarcini repetitive, pentru ca ele pot cauza frustrare, iar colegul poate simti ca vrei sa il folosesti pentru a te debarasa de aceste sarcini. Pentru a mentine munca interesanta, este bine sa alternezi activitatile repetitive cu cele unice, care sa starneasca interesul colegului tau. Acesta se va simti apreciat si va fi multumit de oportunitatile de invatare.

4. Evita supraincarcarea
Atunci cand delegi, incearca sa nu incarci prea mult programul colegului caruia ii incredintezi sarcini.
Orele suplimentare sunt neplacute pentru toata lumea. Daca suprasoliciti oamenii, risti sa nu primesti rezultatele pe care le astepti.

5. Tine evidenta mo dului in care au fost realizate sarcinile
Dupa ce perioada de delegare s-a incheiat, este bine sa notezi modul in care sarcinile au fost realizate, abilitatile existente, dar si cele lipsa. Aceste notite iti vor fi de folos atat tie, cat si persoanei care a preluat activitatile. Pe de o parte, data viitoare vei sti ce activitati poti delega si ce nu, iar pe de alta parte il ajuti pe colegul tau sa evolueze.




Tags: delegaredelegarea sarcinilorangajatimanagement

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce demisioneaza angajatii start-up-ului tau?

de Idei de afaceri
16 Feb 2024
De cele mai multe ori, motivele angajatilor de a demisiona tin de mediul de lucru. De asemenea, angajatii au nevoie sa li se recunoasca meritele, nu...

Managementul afacerii. Organizarea pe etape

de Idei de afaceri
14 Sep 2023
In etapele de inceput din existenta firmei, probabil ai facut totul singur. Pe masura ce firma se dezvolta, probabil te vei obisnui sa dai de lucru...

Motivarea angajatilor din start-up

de Idei de afaceri
22 Mar 2024
Ai reusit sa aduci forta de munca proaspata in start-up-ul tau? Felicitari! Dar nu stii cum s-o pastrezi fericita si motivata? Ai mai jos cateva...

Angajatii romani nu vor sa se mai mute in strainatate, dar ii incanta ideea de telemunca

de Florin Amariei
08 Mar 2021
Un nou studiu releva ca romanii nu vor sa se mai mute in strainatate pentru serviciu, dar ii incanta ideea de telemunca pentru multinationale....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]