Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru un aspect profesional de succes!

de Ilinca Dobrescu 28 Feb. 2012 2617
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori detaliile conteaza mai mult decat credem noi ca este posibil. O cravata deranjata, un dres ciupit, un ruj prea intens sau un birou dezordonat pot spune despre noi, despre afacerile sau cariera noastra mai mult decat credem noi.

Iata cateva sfaturi pe care Geoffrey James pentru publicatia INC ni le ofera, pentru un aspect profesional de succes:

1. Angajam un corector de text. Nimic nu spune mai multe despre noi decat mesaje si texte redactate in mod neglijent si pline de greseli gramaticale sau ortografice. Uneori ne grabim, uneori nu cunoastem reguli esentiale pentru o comunicare impecabila. Aici intervin corectorii care va pot ajuta sa va definiti un aspect profesional bine pus la punct.

2. Vorbim clar si raspicat! La modul cel mai serios, un profesionist adevarat are nevoie de un discurs clar si fara intreruperi, balbaieli, cuvinte precum "pai...", "deci...", "aaa..." samd. Inregistrati-va cand vorbiti si la nevoie angajati o persoana care sa va ajute sa dobanditi un discurs clar si lent.

3. Facem curatenie in mediul online. Avem conturi pe Facebook, pe Twitter, pe LinkedIn si lista de prezente online continua. Toate spun multe lucruri despre noi, lucruri pe care am fi preferat sa le pastram secrete. Din pacate, unele lucruri ies la iveala cand nu avem grija ce poze postam in mediul online, ce mesaje transmitem, ce comentarii adaugam, ce conexiuni detinem.

4. Vestimentatia conteaza. Moda ne spune ca se poarta casual in mediul de afaceri, insa  acest lucru nu se dovedeste intotdeauna si pentru toti, a fi cea mai buna decizie. Aveti grija la modul in care va alegeti obiectele vestimentare si la nevoie angajati un consultant de imagine care sa va ajute sa va puneti in valoare aspectul profesional de care aveti nevoie.

5. Biroul organizat, nu imaculat! Un birou dezordonat reprezinta o alta modalitate de a spune singuri despre noi ca suntem profesionisti care lasa de dorit. Pastrati-va birourile cat mai organizate, dar nu pasiti catre cealalta extrema, in care dati dovada ca sunteti o persoana obsedata si gata sa sara la gatul celui care va lasa prima scama pe birou.


Tags: aspect profesional de succes. afaceri. afaceri de succesaspect profesional

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]