Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 carti pe care trebuie sa le citeasca orice antreprenor in 2018

de Alina Constantinescu 10 Ian. 2018 4880
4.4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fie ca vrem sa ne imbunatatim afacerile sau sa ne schimbam complet viata, 2018 va fi dominat de carti savuroase despre business, pe care nu trebuie sa le ratam. Invata din greseli si reusite. Cititul este una dintre cele mai bune modalitati pentru a ne deschide mintea spre idei si perspective diferite. Urmatoarele sapte carti au fost cele mai citite si recomandate de milionari.

1. “Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent” de Dale Carnegie

Dale Carnegie se concentreaza pe leadership si ofera sfaturi care te pot ajuta sa devii cel mai bun manager de pe piata. Este o carte  care ne invata cum sa construim relatii profesionale. Suntem atat de preocupati de activitatile zilnice incat uitam sa ne mai uitam in jurul nostru. Perspectiva din aceasta carte poate fi aplicata imediat asupra vietii cu un impact substantial.

2. “Sapiens. Scurta istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari

Aceasta carte ne ajuta sa intelegem modul in care actioneaza oamenii. Ceea ce face ca aceasta carte sa fie atat de unica este contextul larg pe care il abordeaza despre evolutia si dezvoltarea umana. Cartea ne indeamna sa ne gandim la viitor.

3. “Gandire rapida, gandire lenta” de Daniel Kahneman
 
Cartea scrisa de Daniel Kahneman ofera explicatii practice si lamuritoare ale modului in care se iau deciziile atat in afaceri, cat si in viata de zi cu zi. Autorul vorbeste despre cele doua sisteme care conduc modul nostru de a gandi: primul sistem este rapid, intuitiv si emotional, iar cel de-al doilea este mai lent, mai logic.

4. “Psihologia persuasiunii” de Robert B. Cialdini

Modul în care prezentați informații despre produsele dvs. poate influența procesul de luare cumparare. Cartea prezinta tehnicile de influentare a comportamentului clientilor. Lectura lui ne ajuta sa intelegem cum se exercita influenta si manipularea in viata de zi cu zi si  mecanismele psihologice la care putem apela. "Psihologia persuasiunii" este o lectura obligatorie pentru persoanele care aspira la functii de conducere.

5. “Originalii - Nonconformistii care fac lumea sa progreseze” de Adam Grant

Folosind studii si istorii surprinzatoare, din domenii variate precum afacerile, politica, sportul si divertismentul, Grant exploreaza in cartea sa modul in care poti recunoaste o idee buna si in care poti vorbi deschis despre planurile tale. Adam Grant ne arata cum sa sustinem ideile noi, cum sa spulberam acele mituri persistente care ne tin pe loc si cum sa ne schimbam nu numai viata, ci si lumea in care traim.

Lumea se schimba cu o viteza uluitoare. Cum transformam ideile noi in actiuni fezabile si durabile? Cum eliberam forta creataore? Sunt doar cateva dintre intrebarile actuale ale oricarui lider, iar aceasta carte ofera o perspectiva complexa asupra posibilelor raspunsuri.

6. “Puterea obisnuintei. De ce facem ceea ce facem in viata si in afaceri” de Charles Duhigg

Charles Duhigg ne raspunde la intrebarea de pe coperta ("De ce facem ceea ce facem in viata si in afaceri?") printr-un singur cuvant: deprinderi.

Cheia reusitei de a fi mai productivi si de a avea succes este intelegerea modului in care functioneaza deprinderile. Cartea ofera sfaturi practice despre modul in care putem scapa de obisnuintele noastre rele.

7. “Alchimistul” de Paulo Coelho

Romanul lui Paulo Coelho a inspirat milioane de cititori din intreaga lume.
Cartea, uluitoare prin simplitatea si intelepciunea ei, este povestea unui pastor andaluz pe nume Santiago care isi paraseste casa din Spania, aventurandu-se in desertul egiptean pentru a gasi o comoara ingropata in Piramide. Povestea lui Santiago este o marturie etern valabila despre cum ne putem schimba urmandu-ne visele si despre cat este de important sa ne ascultam inima.

Daca vrei sa te concentrezi pe adevaratele aspecte ale vietii si sa fii un om de afaceri de succes, citeste acestie carti care incearca sa te indrume spre dezvoltarea unui temperament optimist.


Sursa: www.entrepreneur.com


Tags: carti afacericarti antreprenoriatafaceri de succesafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

6 sfaturi pentru inceperea unei afaceri de succes

de Florin Amariei
27 Aug 2019
Exista o diferenta intre cei care esueaza si cei care au succes. Vrei sa afli care e aceasta? Simplul fapt ca ai gasit o idee geniala si ca iti...

5 strategii de leadership smart pentru afaceri de succes

de Alexandra Popescu
20 Apr 2015
Pentru a genera o schimbare si a conduce o afacere cu succes este necesar sa-i poti influenta pe ceilalti si sa-ti dezvolti abilitati de leadership...

3 sfaturi esentiale pentru cei care vor afaceri de succes

de Anca Raileanu
09 Sep 2014
Aptitudinea de conducator nu este in ADN-ul dumneavoastra. Nu exista niciun cod genetic care sa va faca un director executiv sau detinatorul unei...

9 citate motivationale despre afaceri de succes si pasiunea care le da sens!

de Ilinca Dobrescu
03 Oct 2013
Saptamanal va livram citate motivationale care ne inspira, citate motivationale care ne reaprind pasiunea pentru munca, citate care ne ofera un strop...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]