Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri pe care le fac oamenii de succes

de Andrioae Ruxandra 06 Mai. 2014 2071
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Majoritatea oamenilor pretind ca au succes. Dar, nu toti fac munca grea si inteligenta ca sa ajunga acolo. Oportunitatile sunt adesea ratate din cauza faptului ca oamenii sunt distrasi sau acestia din urma renunta inainte de a le dezvolta. Adevaratii oameni de succes nu se lasa in voia norocului. Ei sunt disciplinati si concentrati, cautand in mod constant metode noi sa castige mai mult intr-un timp indelungat si pe cai rapide.

Iata 8 lucruri care te vor ajuta sa te concentrezi pe eforturile tale ca sa reusesti:
 
1. Materialismul este irelevant
Masinile si casele de fite sunt binevenite, dar multi oameni se concentreaza pe rezultate inainte de a avea succes, in loc sa isi canalizeze energiile pe construirea sustinerii afacerii. Stabileste-ti un minimum material pentru nevoile tale si apoi te poti bucura de beneficiile succesului fara stres.
 
2. Imbunatatirea cunostintelor
Succesul vine mai rapid la cei care sunt dispusi sa invete in permanenta. Cu cat urci mai sus pe scara succesului, cu atat oportunitatile sunt mai complexe pentru tine. Primeste toate informatiile care iti sunt puse la dispozitie si, daca iti dai seama de existenta lipsurilor pe care nu le poti acoperi singur, cere sfatul oamenilor care au experienta si se pricep.
 
3. Gestioneaza relatiile personale
Prezenta oamenilor in viata ta presupune timp. Persoanele care au succes atrag oameni, asadar ele trebuie sa isi imparta timpul cu atentie. Este dificil sa limitezi timpul pe care il petreci cu oamenii si modul in care le acorzi acestora prioritate. Ia decizii in ceea ce priveste oamenii care conteaza pentru tine si da-ti seama cat timp le poti acorda, apoi asigura-te ca iti inteleg limitele, pentru a nu interpreta lipsa prezentei tale in anumite momente ca pe un afront.
 
4. Dezvolta-ti constiinta emotionala
Nu toti oamenii de succes sunt simpatici si calmi. De fapt, ei sunt nestatornici, dar cei mai multi sunt constienti de propriul temperament si de propriile caracteristici. Ei stiu cum sa-si foloseasca emotiile pentru a obtine ceea ce vor de la viata si muncesc din greu ca sa se asigure ca sentimentele nu se transforma in propriul detriment. Este important sa te cunosti si sa inveti cum sa te folosesti de emotiile tale in sens constructiv.
 
5. Fixeaza-ti un ideal fizic
Oricine are o viziune asupra perfectiunii trupului. Nu este nevoie sa fii fotomodel sau atlet ca sa fii fericit, dar sanatatea fizica reprezinta un factor major in bunastarea individului in general. Gandeste-te cum ti-ar placea sa arati si fa tot posbilul sa duci la capat planul.
 
6. Clarifica-ti spiritualitatea
Sunt multi oameni de succes, precum Richard Branson si Warren Buffet, care considera ca religia nu este importanta, dar ei au un punct de vedere fixat pentru intregul univers spiritual din vietile lor. Gaseste-ti propria cale in care sa crezi si fii liber.
 
7. Adera la un cod etic
Adevaratii oameni de succes traiesc dupa anumite reguli. Poate ca nu adopta regulile altora, dar rezultatul este important pentru ei sa le mentina puterea si stabilitatea. Propria lor viziune a functionarii lumii reprezinta modul in care oamenii ar trebui tratati si protejati. Determina-ti codurile etice si afiseaza-le in mod clar, astfel incat oamenii sa stie cum esti tu.
 
8. Concentreaza-te pe eficienta timpului
Prioritizarea reprezinta cheia succesului. Nu poti atinge varful daca pierzi timpul cu distractii. Integrarea activitatilor iti rezerva timp pentru realizari imense. Petrece-ti timpul cu activitati care sunt distractive si productive; curand vei culege roadele succesului.
In cele din urma, oamenii de succes isi construiesc propriul mod de a trai, si daca vrei sa fii unul dintre ei, aloca timp si efort planurilor tale de viitor si fii constiincios.
 
Sursa: www.huffingtonpost.com
 


Tags: afaceri de succesantreprenorisfaturiobiective

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Stabilirea obiectivelor SMART

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
SMART – acest acronim care spune multe oamenilor de afaceri atat in Romania, cat si in intreaga lume (smart in engleza = destept) ne poate ajuta...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Estimarile vanzarilor. Pasi si sfaturi

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Aceasta este o activitate de o importanta vitala. De asemenea, este foarte dificil sa nimeresti exact, chiar si atunci cand ai experienta indelungata...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]