Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenorii au nevoie de intraprenori pentru a-si dezvolta afacerea

de Alexandra Popescu 30 Mai. 2014 2319
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fiecare antreprenor are motivele sale atunci cand porneste o afacere. Poate ca esti o persoana strategica, poate ca iti plac start-up-urile sau poate ca visul tau este acela de a gasi un nou model de afaceri. Sau, poate visul tau este acela de a-ti construi o cariera cu ajutorul unei companii de renume care te intereseaza. Antreprenorii sunt nascuti sa ia masuri si sa sechestreze oportunitatile atunci cand apar.

 
Pornirea si construirea unei afaceri inseamna inovatie, pasiune si crestere. Daca prezinti toate aceste calitati si nu ai inca o companie, te poti numi inca un antreprenor.
 
Start-up-urile functioneaza datorita angajatilor talentati si a afacerii existente care le sustin nevoile. Din aceasta cauza s-a nascut un termen mai extins, despre care am mai vorbit, numit "intraprenor".
 
Intraprenorul este un atu puternic pentru multi angajatori. Acestia trateaza compania in care lucreaza ca pe propria afacere. In spatele muncii lor se afla aceeasi dedicatie de neclintit, pasiune, integritate pe care antreprenoriatul se bazeaza. 
 
Iata cateva sfaturi despre cum sa devii un intraprenor!
 
Nu fi timid! Daca esti un lucrator inrait care trateaza compania cu intelegerea si respectul pe care il merita (in cazul in care acestia te trateaza cu acelasi respect), inseamna ca te poti numi cu mandrie un intraprenor. Poarta acest renume cu mandrie, nu cu ego, insa cu incredere. Esti un atu incredibil pentru companie, asa ca doveste-o.
 
Fii de ajutor, nu insistent. Ca proprietar de afaceri, orice lucru mic conteaza. Exista ineficiente care necesita sa fie corectate. Daca observi una de acest fel, acorda o mana de ajutor, nu te impune cu o pozitie de autoritate. Trateaza compania ca si cum ar fi a ta, insa aminteste-ti ca, totusi, nu este. Ai nevoie sa castigi increderea in a lua decizii executive, asa ca scopul tau este sa ajuti proprietarul afacerii, nu sa o preiei.
 
Fii o reclama pentru afacere. Angajatii sunt ambasadori de brand uimitori. Pune sprijinul tau in spatele afacerii. Vorbeste despre asta cu prietenii tai. Distribuie mesaje social media ale companiei. Implica-te in evenimentele acesteia. 
 
Recunoaste responsabilitatea. Ai posibilitatea de a-ti prezenta abilitatile si de a face un impact de durata asupra succesului acelei companii. Sta in atitudinea ta de recunostinta, care te ajuta sa o obtii prin momente frustrante care pot veni pe tot parcursul zilei. Recunoaste ca esti un important atu in loc sa te vezi ca pe un numar.
 
Ca intraprenor, ai acces la tot ceea ce inseamna o companie. Pe viitor, toate aceste cunostinte acumulate in interiorul afacerii iti pot fi de folos pentru viitoarea ta companie, care poate fi una de mare succes datorita experientei. Foloseste intraprenoriatul in avantajul tau.
 


Tags: afaceriantreprenoristart in afaceriafaceri de successtart-up

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]