Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calitatile celor mai tari leaderi din mediul de afaceri!

de Adela Simonescu 26 Iul. 2013 2804
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fii un leader in industria de care apartii, sa fii un leader in cadrul unei companii, sa fii un leader in cadrul unui departament... iata cateva dintre obiectivele care reprezinta realitati pentru multi dintre noi. Din pacate, nu toti suntem pregatiti pentru un asemenea rol si la mijloc exista cateva motive bine intemeiate.

Printre acestea, se numara si faptul ca nu detinem anumite calitati elementare. Atentie, nu sunt calitati cu care ne nastem, ci calitati pe care le dobandim in timp, prin exercitiu, greseli si sfaturi utile de la seniori.

Iata si cele mai importante calitati ale leaderilor din mediul business:

1. Determinare si motivatie incurabila!
Exista oameni care pur si simplu nu se vor da batuti. Daca au toate dovezile ca "foreaza" in directia potrivita, nimic nu le va sta in cale. Vor imprumuta bani ca sa isi realizeze visul. Vor cersi sfaturi de la cei mai tari coachi din domeniu. Vor "fura" meserie de la cei pe care ii admira.

La final, acestia sunt cei care isi vor vedea visul implinit, insa fundatia este una dificil de consolidat. La mijloc sunt eforturi serioase si multa motivatie!

2. Putere de concentrare si analizare. Leaderii se concentreaza pe lucrurile cu adevarat importante. Acesti profesionisti detin abilitati serioase de analizare a unei situatii, a unui angajat, a unei oportunitati de afaceri si apoi catalogare eficienta: inutil, cu potential daca exista ajustari, profitabil!

3. Teama controlabila. Temeri avem cu totii. Din pacate, nu toti ne putem gestiona temerile asa cum trebuie. Asa se face ca unii dintre noi pur si simplu ingheata si paralizeaza in fata unei temeri. Altii nu fac nimic si gandesc pe modelul drobului de sare. Altii iau actiune si se ocupa de toate aspectele situatiei pentru ca aceasta sa nu se transforme intr-o problema adevarata.

Esential de inteles este faptul ca nu trebuie sa ne negam temerile. Nici riscurile nu trebuie ignorate sau luate in deradere. Ele trebuie aduse pe masa de discutie, disecate si apoi anihilate prin actiunile potrivite! Leaderii de top vor avea temeri, acestea asigurand faptul ca exista si precautie si siguranta. Cu toate acestea, leaderii veritabili nu le vor lasa sa preia controlul!

Mult succes si afaceri cat mai profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: leaderileadershipcalitati leadercalitati leadericalitatile unui leader

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Citate motivationale despre leadership

de Camelia Diaconu
17 Apr 2019
Ai stat vreodata sa te gandesti de ce citatele motivationale despre viata, cariera sau afaceri au un impact atat de mare asupra mintii noastre? Cum...

4 tendinte de leadership in 2018

de Idei de afaceri
27 Feb 2018
Transformarea mediului de business obliga liderii sa se transforme si ei. Mediul de operare al companiilor este puternic influentat de ritmul...

Provocari de leadership in companiile antreprenoriale

de Idei de afaceri
21 Dec 2017
Conducerea unei organizatii antreprenoriale este un lucru provocator. Departe de a beneficia/de a avea nevoie de gradul de procedurizare al unei...

Tendinte privind leadership-ul de business in 2017

de Idei de afaceri
07 Sep 2017
Leadership-ul este o tema centrala in lumea de business. Definitia acestuia evolueaza. Stilistica practicarii lui asemenea. Modelele cunoscute...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]