Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt asteptarile si cum sa administrezi performantele scazute?

de Teo Manole 19 Ian. 2016 2820
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Motivele pentru performanta scazuta se incadreaza de obicei in trei categorii care privesc comunicarea defectuoasa, lipsa resurselor necesare si/sau lipsa motivatiei.

Sa analizam putin cele 3 motive de performanta scazuta:

1. Comunicarea defectuoasa a standardelor de performanta

Nu sunt rare cazurile in care o persoana nu intelege care este nivelul de calitate a muncii. Acest lucru poate aparea ca urmare a explicatiilor vagi privind standardul de performanta sau pentru ca persoanei nu i s-a dat ocazia sa adreseze intrebari.

De exemplu, daca nivelul asteptat de calitate a muncii este transmis prin e-mail fara a lasa loc clarificarilor, atunci sunt sanse mari ca unii membri ai echipei sa nu inteleaga care sunt asteptarile privind activitatea lor.

2. Lipsa resurselor necesare

Pentru a realiza cat mai bine sarcinile din cadrul unui proiect, o persoana are nevoie, pe de o parte, de resurse interne reprezentate de competente, iar pe de alta parte, de resurse externe de tipul echipamentelor si al suportului din partea colegilor.

Lipsa resurselor interne poate fi rezolvata prin training, iar cea a resurselor externe prin achizitionarea de noi echipamente si prin imbunatatirea comunicarii in interiorul echipei.

3. Lipsa motivatiei
Poate cea mai dificila situatie pentru un manager de proiect este cea in care un angajat stie care sunt cerintele privind calitatea muncii, insa nu este dispus sa atinga acest nivel.

Motivele pentru lipsa de motivatie pot fi diverse: remuneratia scazuta, lipsa de atractivitate pentru munca realizata, mediul de lucru tensionat. Pentru a rezolva aceasta situatie, un manager de proiect trebuie sa vorbeasca deschis atat cu persoana in cauza, cat si cu ceilalti membri ai echipei pentru a intelege situatia si pentru a castiga suportul acestora.

Daca managerul de proiect observa ca un membru al echipei nu obtine performantele asteptate, atunci este important sa raspunda la o serie de intrebari inainte de a discuta acest aspect fata in fata.



Tags: performante angajatiperformantaangajatimanagement

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce demisioneaza angajatii start-up-ului tau?

de Idei de afaceri
16 Feb 2024
De cele mai multe ori, motivele angajatilor de a demisiona tin de mediul de lucru. De asemenea, angajatii au nevoie sa li se recunoasca meritele, nu...

Managementul afacerii. Organizarea pe etape

de Idei de afaceri
14 Sep 2023
In etapele de inceput din existenta firmei, probabil ai facut totul singur. Pe masura ce firma se dezvolta, probabil te vei obisnui sa dai de lucru...

Motivarea angajatilor din start-up

de Idei de afaceri
22 Mar 2024
Ai reusit sa aduci forta de munca proaspata in start-up-ul tau? Felicitari! Dar nu stii cum s-o pastrezi fericita si motivata? Ai mai jos cateva...

Angajatii romani nu vor sa se mai mute in strainatate, dar ii incanta ideea de telemunca

de Florin Amariei
08 Mar 2021
Un nou studiu releva ca romanii nu vor sa se mai mute in strainatate pentru serviciu, dar ii incanta ideea de telemunca pentru multinationale....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]