Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum faci angajarea oamenilor potriviti

de Teo Manole 07 Mai. 2015 2729
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cercetarile realizate pe tema conflictelor la locul de munca arata ca principalele cauze sunt urmatoarele, in ordinea importantei: incompatibilitatea de caracter, stresul si gradul ridicat de incarcare a muncii. O prima solutie a evitarii conflictelor pare a fi angajarea din start a persoanelor compatibile din punctul de vedere al caracterului.

Totusi, angajarea persoanelor cu acelasi tip de personalitate nu este o solutie pentru bunastarea unei organizatii deoarece conduce la instalarea gandirii de grup. in orice mediu de lucru este nevoie de un echilibru intre oameni, din punctul de vedere al personalitatii. Ceea ce managerii pot sa faca este sa angajeze persoane tolerante, care nu pornesc un conflict din nimic.

Exista mereu o persoana care declanseaza conflictul, iar daca am trai intr-o lume perfecta am putea identifica aceasta persoana. Managerii isi pot da seama inca de la interviu daca un cadidat este tipul de persoana care declanseaza conflicte. intrebari de genul: „De ce ati renuntat la locul de munca anterior?” sau „Cum v-ati inteles cu colegii de munca?” pot oferi indicii importante.

Daca raspunsurile sunt „Nu ma intelegeau”, „Toata lumea avea ceva cu mine”, trebuie sa fiti precaut. De asemenea, referintele de la locul de munca anterior al angajatului sunt de ajutor. Pentru a evita angajarea unei persoane nepotrivite unele companii introduc perioada de proba pentru a vedea cum se integreaza un candidat in mediul de lucru.

 Leadership

Caile de solutionare a conflictelor vin adesea din stilul de leadership. Managerii trebuie sa transmita valori legate de toleranta si de comunicare deschisa astfel incat conflictele sa fie solutionate atunci cand apar. Schimbarea organizationala nu este usor de realizat. Necesita timp si dedicare atat din partea managerilor, cat si a angajatilor.

Dar, comparativ cu costul conflictelor, identificarea solutiilor pentru conflicte creeaza avantaje majore atat pentru angajat, cat si pentru firma.

Managerii au un rol important in rezolvarea conflictelor. Acestia trebuie sa accepte ca altercatiile intre angajati sunt inevitabile, trebuie sa aiba o atitudine deschisa fata de astfel de situatii si trebuie sa promoveze comunicarea intre angajati despre cum se poate invata din diferentele intre oameni. Solutionarea conflictelor nu este usoara: necesita timp, energie si rabdare din partea tuturor angajatilor. Totusi, din perspectiva pierderilor date de conflicte, eforturile merita.



Tags: angajatiloc de muncamanagericonflicteleadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce demisioneaza angajatii start-up-ului tau?

de Idei de afaceri
16 Feb 2024
De cele mai multe ori, motivele angajatilor de a demisiona tin de mediul de lucru. De asemenea, angajatii au nevoie sa li se recunoasca meritele, nu...

Motivarea angajatilor din start-up

de Idei de afaceri
22 Mar 2024
Ai reusit sa aduci forta de munca proaspata in start-up-ul tau? Felicitari! Dar nu stii cum s-o pastrezi fericita si motivata? Ai mai jos cateva...

Managerii estimeaza cresteri in urmatoarele trei luni

de Bianca Tila
28 Sep 2022
Managerii estimeaza o crestere accentuata in sectorul constructiilor si comertului cu amanuntul pentru urmatoarele trei luni, potrivit datelor...

Angajatii romani nu vor sa se mai mute in strainatate, dar ii incanta ideea de telemunca

de Florin Amariei
08 Mar 2021
Un nou studiu releva ca romanii nu vor sa se mai mute in strainatate pentru serviciu, dar ii incanta ideea de telemunca pentru multinationale....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]