Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu te vrem pe tine ca leader?

de Ilinca Dobrescu 23 Ian. 2014 2367
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Leaderii se formeaza in timp, unii mai bine decat altii. Unii reusesc sa devina profesionisti ravniti de marile companii si altii vor ramane pentru totdeauna in anonimat. Nu ii cere nimeni si nimeni nu le va acorda salarii pretentioase pentru ca nu ofera valoare.

Cateva dintre cele mai mari greseli de leadership pe care le comitem, greseli care nu ne dau voie sa ne dezvoltam si sa castigam respectul echipelor pe care le conducem:

1. Nu ne tinem promisiunile.
Leaderii nu te forteaza sa le urmezi ordinele. Leaderii te conving sa ii urmezi. Leaderii iti demonstreaza ca poti sa ai incredere in ei si sa le urmezi viziunea. Vor lucra cot la cot, cu tine, in paralel. Ti-au castigat increderea si nu te vor dezamagi daca nu le pierzi increderea, undeva pe parcurs.

2. Nu ne place treaba asta cu psihologia... Ne place sa dam ordine si ele sa fie urmate cu sfintenie. Ei bine, aici s-a terminat toata magia leadership-ului. Este esential sa nu va bazati pe ordine, pentru ca aici nu mai discutam despre leadership, ci despre management.

Pentru a conduce echipele in mod eficient este nevoie sa ii cunoasteti, sa ii intelegeti, sa va apropiati de ei, sa le cunoasteti pasiunile si nevoile, sa fiti dispusi sa ii ajutati sa isi rezolve problemele si sa treaca peste obstacolele din viata lor profesionala, peste probleme.

3. Ne place sa ne verificam oamenii. Din pacate, nici partea aceasta nu are nimic de-a face cu leadership-ul. Abilitatile de leader se formeaza in timp, odata ce reusiti sa dati drumul tuturor formelor de comportament de tip managerial.

Nu va controlati angajatii pentru ca nivelul lor de productivitate va scadea in mod alarmant in momentul in care vor simti o privire ascutita atintita asupra lor, un suflu puternic in ceafa.

4. Credem ca este de ajuns sa supraveghem ca totul sa mearga conform planului. Daca vrei ca oamenii sa te urmeze, nu este de ajuns sa le arati directia in care ai merge tu. Trebuie chiar sa mergi pe acel drum, cu entuziasm si pasiune, cu incredere ca este drumul corect si apoi ceilalti te vor urma.

Munceste cot la cot cu ceilalti si vei vedea diferenta pe care o induci in modul in care angajatii tai muncesc. Vor depune eforturi mai mari pentru a obtine rezultatele la care ati contribuit cu totii, inclusiv tu.

sursa foto: www.freegreatpicture.com




Tags: leadershipleaderstrategii leadershipgreseli leadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Citate motivationale despre leadership

de Camelia Diaconu
17 Apr 2019
Ai stat vreodata sa te gandesti de ce citatele motivationale despre viata, cariera sau afaceri au un impact atat de mare asupra mintii noastre? Cum...

4 tendinte de leadership in 2018

de Idei de afaceri
27 Feb 2018
Transformarea mediului de business obliga liderii sa se transforme si ei. Mediul de operare al companiilor este puternic influentat de ritmul...

Provocari de leadership in companiile antreprenoriale

de Idei de afaceri
21 Dec 2017
Conducerea unei organizatii antreprenoriale este un lucru provocator. Departe de a beneficia/de a avea nevoie de gradul de procedurizare al unei...

Tendinte privind leadership-ul de business in 2017

de Idei de afaceri
07 Sep 2017
Leadership-ul este o tema centrala in lumea de business. Definitia acestuia evolueaza. Stilistica practicarii lui asemenea. Modelele cunoscute...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]