Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rutina este dusmanul schimbarii

de Marinache Horia Cristian 22 Mai. 2015 2802
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii suntem fiinte dominate de regulile obisnuintei, de rutina de zi cu zi.

Nimeni nu ar vrea cu adevarat sa-si schimbe tabieturile, mai ales odata cu inaintarea in varsta.

"Imi parchez masina in acelasi loc in fiecare zi. Imi agat cheile in acelasi loc in fiecare seara. Chiar si telecomanda televizorului o manuiesc in acelasi fel in fiecare seara, in timp ce stau in acelasi scaun si-mi mangai cainele (acelasi caine) care, bineinteles, sta intins in acelasi loc."

In concluzie, se pare ca nu dam nici o sansa schimbarii, avem formate despre ea acele clisee mentionate mai sus. Dar adevarul este ca schimbarea place clientilor nostri. Este un fapt dovedit.

Luati un raft din magazinul dvs. si mutati-l cinci metri mai incolo, iar in locul lui aduceti alt raft, cu alte produse, care statea de obicei in alt colt al magazinului si vedeti ce se intampla.

Clientii vor intra si vor exclama: "Oh, dar aveti o multime de lucruri noi aici!", iar dvs. veti da aprobator din cap, in timp ce veti gandi: "Nu pot sa cred ca se intampla asa ceva. Tot ce am facut a fost sa fatai doua rafturi de colo-colo".

Clientii, asadar, iubesc schimbarea. Exemplul cel mai sugestiv este, poate, cel dat de industria computerelor, care se bazeaza pe modificari intr-un ritm permanent.

Este acea industrie care ne-a invatat ca este OK sa arunci un computer (pentru care ai platit intre 3.000 si 5.000 $) doar pentru ca are trei sau patru ani vechime.

Si de multe ori, nu este vorba doar de o "schimbare de dragul schimbarii": daca trebuie sa astepti mai mult de 30 de secunde in fata ecranului unui computer dupa ce ai dat click pe mouse, este clar ca trebuie sa-l aduci la zi din punct de vedere al performantelor.




Tags: schimbareclientiregulirutina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Reguli de respectat in afacerea cu fotografii

de Idei de afaceri
27 Oct 2022
In ceea ce priveste sectorul fotografiilor, aici sunt cateva reguli de respectat. Afacerea cu fotografii include atat distractie, cat si...

Studiu. Schimbarea s-a produs! Tinerii aleg acum si domenii tehnice

de Florin Amariei
26 Nov 2021
Un nou studiu releva date incurajatoare pentru piata muncii. Schimbarea mult asteptata s-a produs! Tinerii spun ca acum aleg domenii tehnice pentru...

Ai un magazin online? Iata ce reguli sa respecti

de Camelia Diaconu
06 Ian 2020
Un magazin online este o modalitate de prezentare a produselor pentru clienti si posibili clienti. Este imaginea afacerii tale si tocmai din acest...

5 reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a avea succes

de Florin Amariei
28 Ian 2020
A avea succes in afaceri e o provocare pe care ti-o asumi si pe care o vei parcurge, cel mai probabil, singur sau singura. Tine doar de tine daca vei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]