Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrierea unei carti iti poate ajuta afacerea

de Alexandra Popescu 01 Sep. 2014 2610
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum autopublicarile au devenit mai usoare, tot mai multi antreprenori scriu despre afacerile lor. Scrisul iti poate oferi credibilitate, te pozitioneaza ca un expert al domeniului in care activezi si atrage atentia asupra companiei tale.

 
Trei antreprenori impartasesc experienta lor despre cum scrierea unei carti le-a schimbat afacerea, ceea ce se poate intampla si cu a ta.
 
1. Gasesti concentrarea
Organizatorul personal Julie Starr Hook, proprietarul Five Starr Organizing and Design, spune despre cartea sa, "From Frazzled to Freedom", ca a ajutat-o sa isi gaseasca concentrarea in ceea ce priveste afacerea ei. Aceasta carte a ajutat-o sa isi priveasca fortele si punctele slabe.
 
2. Dai nastere unei noi afaceri
David Niu, fondatorul TINYpulse, a fost un antreprenor de serie care a decis sa ia o pauza pentru a se reincarca. Si-a luat un bilet dus catre Noua Zeelanda impreuna cu sotia si fiica. In timp ce a calatorit a decis sa intervieveze antreprenori si CEO cu privire la cele mai bune tactici de gestionare a oamenilor, deoarece aceasta zona a simtit ca este cea care i-a adus esecul. El a facut un blog cu toate interviurile, ceea ce a devenit, mai tarziu, cartea "Careercation".
 
La sfarsitul fiecarui interviu punea intrebarea "Care este punctul tau slab atunci cand vine vorba de managerierea angajatilor pe care, daca ti l-as lua, ai fi bucuros sa platesti pentru el?". Raspunsul cel mai des intalnit era "atunci cand angajatii acorda doua saptamani pentru a se remarca". Acest lucru a dus la nasterea unei noi afaceri – TINYpulse – un mod prin care liderii vad cat de fericiti, frustrati sau arzatori sunt angajatii lor astfel incat sa poata incepe un dialog pentru o schimbare pozitiva inainte de cele doua saptamani de afirmare.
 
3. Introduci afacerea ta publicului
Cand Lori Matzke, proprietarul Center Stage Home, a scris cartea "Home staging: creating buyer-friendly rooms to sell your house", in 2004, industria era mica si nu foarte populara. Procesul de scriere l-a fortat sa explice conceptele de staging in moduri pe care toata lumea le-ar intelege, ceea ce nu a facut inainte cu clientii si ar fi pus pe picioare modul de a vinde. Acest lucru l-a facut sa realizeze ca, daca ar putea sa explice asta, conceptele de staging pe care le-a implementat vor avea mult mai mult sens pentru clientii sai si ei vor fi apti sa ii asculte sfatul.
 
4. Castigi clienti
Cartea lui Niu a devenit o parte centrala a planului de marketing TINYpulse. Frecvent, el trimitea cartea potentialilor clienti, subliniind cateva pasaje despre indivizi care se confrunta cu lupte similare in identificarea clientilor. Cartea era o completare a ceea ce ei faceau zilnic.
 
5. Imbunatatesti credibilitatea personala
Niu spunea ca este ceva magic sa spui ca tu esti autorul unei carti. Acest titlu i-a deschis noi oportunitati de speaking engagement pentru a-l ajuta sa isi promoveze afacerea. Matzke a devenit un expert in domeniul sau inainte sa scrie cartea si a avut mai multe aparitii televizate pentru a vorbi despre acest subiect.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afacericartiafaceri de succesantreprenoriscriere cartisfaturi afacerisfaturi antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si...

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]