Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai de succes antreprenoare iti spun cum se fac cele mai bune afaceri

de Maria Nicutar 01 Iun. 2011 4492
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenoarele detin, in ziua de astazi, mai mult de jumatate din numarul afacerilor mici si medii. Le consideram cele mai bune in arta de a organiza si planifica, le apreciem pentru creativitatea si eficienta cu care isi administreaza afacerile si le admiram pentru taria cu care lupta impotriva prejudecatilor.

In prezent, femeile inca se mai confrunta cu situatii clasice de subapreciere din partea  unor barbati. Nu sunt vazute ca bune negociatoare, ca bune gestionare de capital sau de resurse umane.

Statisticile vin in sprijinul lor si demostreaza ca sunt capabile sa isi inceapa si sa isi conduca afacerile spre succes cot-la-cot cu reprezentarii sexului opus.

Iata cateva sfaturi pe care antreprenoarele de succes ni le dau pentru a reusi intr-o lume “a barbatilor”:

1.    Nu exista o “lume a barbatilor” daca nu crezi in ea. Sansele de reusita sunt egale daca stii sa te impui si daca stii sa te faci respectata.

2.    Stabileste-ti obiective clare si realiste si urmeaza-le cu strictete. Daca te abati de la drumul original vei pierde din vedere toate lucrurile importante care te-au asezat pe acest drum. Ideea principala este sa devii o autoritate in domeniul in care te decizi sa iti deschizi o afacere, asa ca fa tot posibilul pentru a deveni cea mai buna in ceea ce faci. In timp, vei descoperi noi modalitati sigure de a-ti dezvolta afacerea si orizontul de oportunitati.

3.    Negociaza orice! Cu alte cuvinte, orice se poate negocia si nu exista nici un motiv pentru care tu sa nu scoti preturi, conditii de livrare sau contracte de munca mai bune. Prospecteaza piata si consulta-te cu specialisti pentru a putea stabili marjele intre care poti conduce negocieri profitabile.

4.    Tine aproape doar persoanele care te ajuta sa te dezvolti si sa iti imbunatatesti calitatile. Nu lasa persoanele cu prejudecati sau pe cei care nu se incred in puterile tale din motive ne-obiective sa iti strice cursul in viata profesionala. Pastreaza relatii de calitate cu cei care te sprijina cand trebuie si te demonteaza doar atunci cand esti pe o cale gresita.

5.    Prioritizeaza orice. Nu te pierde in activitati care iti irosesc timpul, energia si banii si concentreaza-te pe lucrurile cu adevarat importante.

6.    Riscurile si asumarea lor sunt pasi esentiali in orice afaceri. Nu exista investitie fara riscuri sau decizii care sa nu le implice. Consulta-te cu personal specializat adecvat si asuma-ti-le pe cele mai “profitabile”.

7.    Pune pasiune in ceea ce faci. Speram deja ca ti-ai ales o afacere care sa te implineasca si sa te completeze. Aceasta este cea mai buna cale catre succes, dandu-ti  oportunitatea de a-ti centra energia si efortul catre implinirea obiectivelor stabilite.




Tags: antreprenoareafaceri de successanse egale in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 antreprenoare care ne-au inspirat in 2013!

de Adela Simonescu
29 Dec 2013
Suntem multe, extrem de multe, mai multe decat va puteti imagina. Cu toate ca in urma cu cativa ani, era total anapoda sa incepi o afacere, femeie...

Mame antreprenoare: 2 idei de afaceri de pus in practica acasa!

de Adela Simonescu
18 Dec 2012
Mamele sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai blajine fiinte. Copiii ne schimba in mod radical si nimeni nu se poate plange de modificarile...

Afaceri profitabile pentru mamele antreprenoare, in 5 intrebari esentiale!

de Ilinca Dobrescu
12 Feb 2012
Afacerile profitabile se nasc din munca si din efort, creativitate si adaptabilitate la conditiile economice prezente, din originalitate si inovatie,...

Top 4 sfaturi pentru mame de afaceri de succes!

de Adela Simonescu
05 Feb 2012
Afacerile de succes pot creste si in mainile femeilor si, cu siguranta, si in mainile mamelor. Multi cred ca mamele sunt facute sa isi creasca copiii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]