Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mamele si antreprenoriatul de succes - Piedici majore

de Adela Simonescu 10 Aug. 2011 6552
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mamele casnice sunt femei perfecte pentru antreprenoriat. Am mai discutat pe acest subiect si stim cat de important este un suflu nou de creativitate si flexibilitate in afaceri, de multi-functionalitate si energie vie. Toate acestea sunt elemente care vin alaturi de mamele casnice in afacerile pe care acestea le conduc, la locul de munca si nu numai.

Femeile incep cu adevarat sa se lanseze ca veritabile femei de afaceri, ca antreprenoare inteligente, ca femei cu putere mare de decizie si rapiditate in rationalizarea celor mai complexe procese din lumea afacerilor. Cu toate acestea, in jurul varstei de 20-30 de ani intervine necesitatea si dorinta unora dintre noi de a ne intemeia familii, de a deveni mame si de a ne creste copiii in siguranta, de noi insine.

Aceasta ruptura de lumea afacerilor sau de cariera este de foarte multe ori una permanenta, din pacate. Din fericire, numarul celor care se reintorc la afaceri si la profesiile lor este in crestere si promite si mai mult.

Cu toate acestea, reintoarcerea in domeniul de baza nu este sfarsitul luptei unei mame cu lumea afacerilor sau cu profesia pe care o detine. Angajatorii nu au aceeasi incredere in mamele de copii tineri, care necesita ingrijire mai multa, partenerii de afaceri opun rezistenta si arata semne de indoiala fata de ideile de colaborare cu mame antreprenoare si lista ramane deschisa.

Problema este ca majoritatea lumii considera ca o mama trebuie sa isi dedice majoritatea timpului cresterii unui copil, ca o mama va lipsi de la munca fiindca cel mic este racit, ca o mama nu va putea sa stea peste program fiindca trebuie sa ajunga sa isi ridice copilul de la gradinita samd. In unele cazuri aceste situatii sunt reale, in altele nu putem vorbi despre acelasi comportament.

De asemenea, multi angajatori sau parteneri de afaceri considera ca mamele nu se pot concentra asupra cerintelor unui job, ale unui proiect. Mai mult, multi cred ca mamele nu sunt bune negociatoare si nu pot tine in subordine angajati numerosi si nu sunt capabile sa supervizeze proiecte complexe.

Mamele trebuie sa treaca de aceste piedici psihologice si sa isi arate cu adevarat coltii in lumea afacerilor, sa ia startul odata cu restul antreprenorilor, sa negocieze cot la cot cu ceilalti si sa scoata la iveala arsenalul de lupta necesar in lumea antreprenoriatului.




Tags: afacerifemei de afaceriantreprenoaremame casnice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ai curaj sa devii o mamica-antreprenor? Ce afaceri poti sa incepi

de Stanciu Ioana
24 Apr 2017
Tot mai multe femei, care au o cariera de cel putin 5 ani ca angajat si o sisteaza in timpul sarcinii, atunci cand vor relua activitatea...

4 afaceri simple pentru femei: ce idee te tenteaza?

de Marinache Paula
11 Sep 2020
Din ce in ce mai multe femei vor sa isi deschida propria afacere, din dorinta de a avea un program flexibil, independenta financiara si de a petrece...

3 antreprenoare care ne-au inspirat in 2013!

de Adela Simonescu
29 Dec 2013
Suntem multe, extrem de multe, mai multe decat va puteti imagina. Cu toate ca in urma cu cativa ani, era total anapoda sa incepi o afacere, femeie...

Femeile de afaceri, carieristele si sentimentul de impostoare!

de Maria Nicutar
27 Iun 2013
Suntem mame de afaceri, femei de afaceri, carieriste convinse si viata nu este deloc usoara pentru noi. Nici pentru femeile casnice nu e viata mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]