Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meg Whitman - Antreprenoarea care a schimbat istoria eBay

de Adela Simonescu 15 Iul. 2011 3976
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Margaret Cushing „Meg” Whitman s-a nascut pe data de 4 august, 1956 si este o puternica femeie de afaceri din industria online. S-a nascut in New York, Long Island si a absolvit cursurile universitatilor Princeton si Harvard. Whitman a ocupat un post executiv in cadrul companiei Walt Disney in anii 1980 si apoi a lucrat pentru firme mari, precum DreamWorks, Procter & Gamble sau Hasbro. De asemenea, Whitman este mama de doi baieti.

In tinerete, Meg Whitman si-a dorit sa devina doctor, insa si-a abandonat visul dupa ce a apucat sa lucreze pentru o publicatie, pe un post de advertiser. In scurt timp, Whitman s-a inscris la cursurile pentru obtinerea unui MBA in cadrul Universitatii Harvard in 1979.

Meg Whitman a fost directorul executiv al companiei eBay din 1998 pana in 2008. In cei zece ani alaturi de aceasta afacere, Whitman a adus succesul eBay pe culmi de nebanuit de la 30 de angajati si $4 milioane, profit anual, la peste 15.000 de angajati si $8 miliarde, profit anual.

In 1998, Meg Whitman s-a alaturat companiei eBay, cand aceasta era reprezentata de un website alb-negru, simplu, neatractiv si fara prospecte puternice in lumea afacerilor de top.

Femeia de afaceri a inceput un proces amplu de restructurare si reorganizare a intregii companii. A inceput sa gestioneze categoriile existente de afaceri si sa adauge inca 23 de noi categorii cu peste 35.000 de subcategorii. Marile departamente create au fost date in subordinea celor mai buni manageri si afacerea a inceput sa prinda contur sub conducerea lui Whitman.

Mai mult, in 2005, eBay a achizitionat grupul Skype datorita lui Whitman si apoi acesta a fost vandut pentru suma de $2.75 miliarde in cadrul unei licitatii stranse.

Meg Whitman a fost numita ca una dintre cele mai puternice 5 femei de publicatia Fortune si a 8-a cea mai buna CEO de catre publicatia Harvard Business Review. De asemenea, in paralel cu viata profesionala, antreprenoarea isi face timp pentru cresterea celor doi fii, pentru sport si pescuit.




Tags: meg whitmanebay meg whitmanfemei de afacerimama antreprenoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]