Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Banca Mondial?: Femeile din România, pl?tite în medie cu 10% mai pu?in decât b?rba?ii pentru joburi similare

de Maria Nicutar 20 Sep. 2011 10082
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui raport al Bancii Mondiale (BM), romancele sunt platite in medie cu 10% mai putin fata de barbatii care ocupa joburi similare si contra aceluiasi nivel de instruire.

 In medie, o femeie castiga la nivelul regiunii 80 de cenĹŁi pentru fiecare dolar cu care barbatul este remunerat. In Romania, diferenta este de 90 de cenĹŁi la dolar, a spus intr-o videoconferinta cu jurnalistii Carolina Sanchez Paramo, senior economist la Banca Mondiala.

Salariile mai mici inregistrate de femei se pot pune si in seama faptului ca in Romania, dar si in regiune, ele sunt angajate mai mult in sectorul serviciilor.

"Este o problemă, în sensul că există femei cu studii foarte bune, însă cifrele arată că ele lucrează în domenii în care educaĹŁia primită nu este suficient remunerată", a afirmat reprezentantul instituĹŁiei.

Ana Revenga, director in Banca Mondiala afirma ca desi unele femei sunt rasplatite corespunzator cu nivelul lor de pregatire profesionala, ele nu se afirma destul de pregnant in politica, in societate.

"Trebuie să ne întoarcem la rolul femeii în casă şi la constrângerile de timp. Au mai puĹŁin timp să participe pe piaĹŁa muncii sau în politică şi nu au la fel de multe conexiuni precum bărbaĹŁii. Există, de asemenea, convingerea că nu sunt buni lideri politici", a spus Revenga.

Potrivit raportului Băncii Mondiale, care va fi făcut public integral în luna octombrie, la nivel mondial femeile reprezintă 40% din piaĹŁa muncii, 43% din forĹŁa de muncă în agricultură şi peste 50% din numărul total de studenĹŁi.

Conform raportului, in ultimii 25 de ani s-au inregistrat progrese majore la nivel global in incercarea de reducere a diferentelor existente intre sexe. Masurile de imbunatatire s-au materializat in mediul educatiei, al sanatatii si pe piata muncii. Cu toate acestea, exista regiuni in care diferentele inca sunt pregnant si se cere o eliminare a acestor neajunsuri pentru o economie solida.

Sursa: www.mediafax.ro




Tags: remuneratii femeiana revengabanca mondiala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]