Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Femeile de afaceri, carieristele si sentimentul de impostoare!

de Maria Nicutar 27 Iun. 2013 14898
4.1 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Suntem mame de afaceri, femei de afaceri, carieriste convinse si viata nu este deloc usoara pentru noi. Nici pentru femeile casnice nu e viata mai simpla, poate chiar la polul opus. Insa nu asta discutam azi. Nu punem in oglinda cele doua conditii si beneficiile lor.

Tinta noastra este sa clarificam acest sentiment care incearca multe femei de afaceri si carieriste: sentimentul ca esti o impostoare. Sentimentul este unul extrem de serios, demn de luat in considerare!

Exista numeroase femei care se lasa trase in jos din simplul motiv ca sunt femei si atat, nimic mai mult. Nu isi gasesc locul in cadrul unei companii, cred ca toate cerintele si problemele sunt teste, cred ca daca au dat gres o data, atunci trebuie sa renunte definitiv.

Iata si cateva sfaturi care sa te ajute sa scapi de acest sentiment, sfaturi notate de publicatia Forbes:

1. Redefineste ce inseamna competenta. Poate ca nu stii foarte bine cum sa termini o sarcina, insa esti destul de inteligenta ca sa stii unde sa cauti informatii, solutii si ajutor.

2. Nu astepta permisiunea! Daca ai intrat intr-o camera, nu astepta permisiunea sa te asezi. Ia un scaun si nu mai astepta permisiunea. Daca ai ajuns aici, inseamna ca meriti! Nimeni nu iti ofera o pozitie intr-o companie din mila sau compasiune!

3. Daca ai esuat, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti. Studii recente arata ca studentele care au luat note mici la cursuri au mai putine sanse sa ramana pe pozitie, decat colegii lor. O nota mica nu trebuie sa te demotiveze!

4. Nu mai lua lucrurile in mod personal. Daca cineva iti critica proiectul sau prezentarea, nu inseamna ca trebuie sa te superi si sa te enervezi. Proiectul este problema si se reface!

5. Ai incredere in realizarile tale. Aminteste-ti in fiecare zi ca ai abilitati si competente reale. Nu sunt simple insemnari pe hartie! Crede in ele, dovedeste ca le detii si exerseaza-le!

6. Cauta alte femei care sa iti dea putere in abilitatile tale. Mai ales atunci cand lucram intr-un mediu in care majoritatea colegilor, superiorilor si subordonatilor nostri sunt barbati, tindem sa ne subestimam forta de lucru si competentele. Cauta sa intri in grupuri de femei care te pot sustine si care iti pot consolida increderea in propria ta persoana.

7. Cerceteaza-ti copilaria. Parintii tai se concentrau mai mult pe acea nota 9 din carnetul de note si nu vedeau celelalte note, toate de 10? Se poate ca acest complex de inferioritate sa ti se fi indus inca din copilarie, atunci cand incepi sa te dezvolti si cand maniera in care te trateaza parintii este decisiva!

8. Identifica modurile in care te auto-sabotezi! Se poate sa amani un proiect doar pentru ca nu ai increderea ca il poti finaliza cu succes! Astfel, nu faci decat sa te auto-sabotezi!

9. Ai grija sa nu cazi in cealalta extrema si sa uiti ca ai si o viata personala si familie cu oameni dragi. Multe sunt femeile care cred ca nu vor ajunge de succes decat daca isi sacrifica vietile personale in favoarea carierei sau unei afaceri.

10. Nu mai considera totul un soi de test. Daca seful tau iti pune o intrebare, se poate sa aiba nevoie de o opinie sincera. Daca cineva iti ofera un proiect pe maini, inseamna ca are incredere in tine. Nu mai considera totul un test si invata sa te relaxezi!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: femei de afacerifemei afaceriafacereafaceri femei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

7 lucruri pe care o femeie antreprenor trebuie sa pastreze in minte cand incepe propria afacere

de Andreescu Sorin
18 Mar 2016
O femeie antreprenor, care de cele mai multe ori este si mama, trebuie sa pastreze urmatoarele lucruri in minte cand isi incepe propria afacere: 1....

A inceput o afacere pe cont propriu dupa ce a fost concediata in 2010

de Marinache Horia Cristian
29 Oct 2015
Willemien Rust (42 ani), din oraselul irlandez Donard, fosta arhitecta la o multinationala, si-a transformat garajul casei intr-o fabricuta de...

Dupa cateva interviuri de angajare esuate si-a demarat propria afacere investind 1.000 de dolari

de Idei de afaceri
19 Iun 2015
O americanca, insarcinata in luna a cincea, in urma mai multor interviuri de angajare esuate, s-a decis sa-si deschida propria afacere. A investit...

Tanara mamica - afacere de succes cu petreceri tematice organizate

de Dragos Craciun
25 Nov 2014
"Inainte sa implineasca 4 ani, fiul meu mi-a spus ca pentru ziua lui isi doreste sa organizeze o petrecere cu pirati, cu barci, costume si tot...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]