Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mame antreprenoare de succes: Anita Roddick si The Body Shop

de Maria Nicutar 19 Iun. 2011 4591
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Majoritatea femeilor au auzit de acest lant de magazine. Le cunoastem datorita liniei de produse naturale si cu grija pentru mediul inconjurator. Apreciem acest brand pentru faptul ca isi varsa o mare parte din incasari catre actiuni caritabile si pentru ca a fost ridicat de la zero de catre o mama geniala.

Anita Roddick s-a nascut in anul 1942, pe data de 23 octombrie si s-a stins din viata in 2007, pe 10 septembrie. Aceasta s-a remarcat datorita procesului de infiintare a lanturilor de cosmetice “The Body Shop” si datorita actiunilor caritabile, de grija pentru mediul inconjurator.

Produsele promovate de britanica au fost printre primele care nu au fost testate pe animale si au starnit o influenta importanta in randul celorlalte de pe piata. Campania de constientizare impotriva testarii pe animale a avut impact asupra mai multor mari companii, nu doar de cosmetice.

Anita Roddick s-a nascut in Littlehampton, Sussex. Mama ei detinea o cafenea si era printre putinele persoane care puneau accent pe reciclarea deseurilor. Anita s-a casatorit in 1970 cu Gordon Roddick, cu care a reusit sa deschida un restaurant si apoi un hotel. A nascut doua fete, pe Justine si pe Sam, care, in prezent au afacerea lor.

Anita si-a deschis primul magazin din linia “The Body Shop” in anul 1976, in Brighton si detinea un numar de 15 produse(in prezent exista o gama de cel putin 300 de produse).

Ideea de baza pe care s-a incercat promovarea produselor a fost castigarea increderii clientilor. Ideea de produse naturale a fost prima care a suscitat interesul cumparatoarelor din acea perioada. Se mai practica si vanzarea produselor cosmetice in sticle care puteau fi reumplute. Aceasta era  o metoda grozava de reciclare a ambalajelor si a prins popularitate foarte rapid.

In anul 2006, marca The Body Shop a fost achizitionata de L’Oreal, iar in 2007, inainte ca britanica sa se stinga din viata, intreaga ei avere a fost oferita in scopuri caritabile.

Anita Roddick s-a implicat foarte puternic in actiunile Greenpeace, The Big Issue si a fondat COTE(Children On The Edge) in 1990, dupa ce a vizitat orfelinatele din Romania.

In prezent sunt aproximativ 2000 de magazine peste tot in lume iar conceptele de ecologism si reciclare devin din ce in ce mai populare datorita initiative unei femei de succes.




Tags: anita roddickmame antreprenoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Mame antreprenoare: 2 idei de afaceri de pus in practica acasa!

de Adela Simonescu
18 Dec 2012
Mamele sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai blajine fiinte. Copiii ne schimba in mod radical si nimeni nu se poate plange de modificarile...

Miscari strategice pentru mame antreprenoare ocupate

de Maria Nicutar
19 Sep 2011
Afacerile se demareaza si apoi trebuie sa creasca, trebuie sa se dezvolte, sa functioneze corect la orice pas si in orice moment, chiar si cand avem...

Mame antreprenoare de succes - Carol Bartz si Yahoo

de Adela Simonescu
04 Iul 2011
Carol Bartz este CEO-ul grupului Yahoo. Este mama a trei copii si a inceput de jos pana a-si cladi o cariera de succes in industria tehnologiei si...

Mame antreprenoare de succes:Aileen Chen creeaza Belly Armor

de Maria Nicutar
18 Iun 2011
Grija permanenta pentru sanatatea fatului in spatiul sau intrauterin se dezvolta din ce in ce mai mult. Ne place sa auzim acest lucru si ne dorim...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]