Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Martha Stewart - Femeie de afaceri de succes!

de Maria Nicutar 18 Iun. 2011 5503
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nascuta la data de 3 august, 1941, Martha Stewart este una dintre cele mai bogate femei din industria divertismentului. Mama ei era profesoara iar tatal ei comercializa produse farmaceutice. A urmat colegiul Barnard din Manhattan si s-a sustinut financiar lucrand ca model.

S-a casatorit cu Andrew Stewart, un student la facultatea de drept Yale si a nascut-o pe Alexis in anul 1965. In anul 1990, cei doi au divortat.

A lucrat ca agent de bursa o perioada de timp si apoi s-a decis sa intre in lumea afacerilor. In anul 1976 a inceput sa activeze in domeniul catering-ului si si-a contruit o intreprindere profitabila.

A mai scris carti care au devenit best-seller-uri despre teme precum:ingrijirea gradinilor, retete culinare, pregatiri de Craciun si altele. A mai scris pentru reviste precum “Family Circle”, “The New York Times” si “House Beautiful” si si-a editat propria revista numita “Martha Stewart Living”, un succes de proportii uriase. Pe acelasi nume cu cel al revistei si-a realizat si propriul ei show de televiziune.

Toate afacerile au fost grupate in concernul Martha Stewart Living Omnimedia. In anul 2001, magnata a fost numita drept a treia femeie ca putere din America de catre publicatia “Ladies Home”.

In iunie 2002, Martha Stewart a vandut mai multe actiuni ale produsului Erbitux, apartinand de  ImClone Systems inainte ca acesta sa fie aprobat de catre Administratia Alimentatiei si Medicamentelor. In iulie 2004, a fost condamnata la inchisoare pentru o perioada de 5 luni si a primit o amenda de $30.000. A servit o parte din condamnare in inchisoare si o parte in arest la domiciliu. Produsul Erbitux a fost aprobat ulterior, in 2004 pentru tratamentul cancerului de colon.

In prezent, concernul Martha Stewart Living Omnimedia continua sa se mareasca si sa coopteze publicatii precum “Everyday Food” sau “Body+Soul”. Martha Stewart a pierdut multi bani din cauza scandalului in care a fost implicata, insa acest lucru nu a retinut-o din actiunile de a-si dezvolta afacerile. Se concentreaza pe ideea de familie, spiritualitate si sustine prezenta femeilor in lumea afacerilor.




Tags: martha stewartmartha stewart living omnimedia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]