Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mary Kay Ash - Despre afaceri, viata si stil

de Maria Nicutar 17 Iun. 2011 6251
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prezenta femeilor in istoria afacerilor reprezinta cea mai buna modalitate de a mari interesul acestui categorii pentru antreprenoriat. Majoritatea afacerilor mici sunt detinute de femei, iar acestea sunt cel mai greu de demarat si de dezvoltat. Se porneste cu putin si se ajunge la profit rasunator. Haideti sa vedem cum a reusit Mary Kay Ash, celebra femeie de afaceri.

S-a nascut in Texas, in anul 1918 pe data de 12 mai. Este celebra fondatoare a companiei de cosmetice Mary Kay.

S-a maritat la varsta de 17 ani si a divortat in anul 1938. Impreuna cu noul sot a reusit sa pun a pe picioare afacerea Mary Kay Cosmetics. Inainte ca acesta sa isi deschida activitatea, sotul ei a decedat si locul sau in activitatea firmei a fost preluat de fiul ei. In anul 1963, primul magazin Mary Kay a fost deschis in Dallas si a inregistrat un succes de proportii uriase.

Moto-ul marii afaceriste a fost “Dumnezeu mai intai, apoi familia si pe locul al treilea vine cariera”. Mary Kay si-a indemnat intotdeauna admiratoarele sa isi mentine un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

De-a lungul activitatii, Mary Kay Ash a primit numeroase premii din partea organizatiilor si asociatiilor de oameni de afaceri. Mai mult, a efectuat activitati caritabile in sprijinul femeilor subiecte ale violentei domestice si a celor afectate de cancer.

In anul 2001, pe data de 22 noiembrie, Mary Kay Ash s-a stins din viata si a lasat in urma mai mult de 1.7 milioane de consultanti si 800.000 de reprezentanti in 37 de tari.

Principala strategie de succes in afacerea Mary Kay Cosmetics a fost oferirea de comisioane la vanzare. Intr-adevar, aceasta situatie este una de castig pentru ambele tabere:angajator si angajat. Spre exemplu, directorii departamentelor de vanzari primeau Cadillac-uri roz in anul 1969 si brose decorate cu diamante.

Mary Kay Ash a mai publicat si trei carti care au devenit bestseller-uri in scurt timp de la scoaterea pe piata. A incercat, prin intermediul lor sa ofere educatie femeilor din intreaga lume, cu precadere celor care doresc sa intre in lumea afacerilor. Mary Kay a dus o lupta continua cu prejudecatile barbatilor la adresa antreprenoarelor si a femeilor care isi doresc independenta financiara.




Tags: mary kay ashcosmetice mary kay ash

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]