Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tanara mamica - afacere de succes cu petreceri tematice organizate

de Dragos Craciun 25 Nov. 2014 17634
4.38 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Inainte sa implineasca 4 ani, fiul meu mi-a spus ca pentru ziua lui isi doreste sa organizeze o petrecere cu pirati, cu barci, costume si tot tacamul", povesteste Heike Groth din Hamburg. "N-am reusit sa gasesc nicaieri asa ceva, nu exista niciun fel de oferta, nicio firma de profil, motiv pentru care am confectionat prin propriile mele mijloace toate cele necesare. A fost o petrecere extrem de reusita, care i-a incantat pe toti prietenii fiului meu."

Dupa acest succes inregistrat acasa, tanara mamica a inceput sa lucreze la un concept de petreceri tematice pentru copii intre 4 si 12 ani. Astfel a luat fiinta compania Kinder-Partyservice Piccolini, unul dintre pionierii acestei branse in Germania.

Heike Groth a pornit la drum cu echivalentul a 10.000 de euro. Ea a inchiriat un apartament de doua camere in care a amenajat biroul si un mic depozit de recuzita si a confectionat 150 de costume. Materialele pentru decoratiuni le-a achizitionat de la firma hamburgheza Happy Baloon, accesoriile cosmetice de la magazinele specializate „Make-up”, iar protagonistii pentru reprezentatii (clovni, acrobati, magicieni sau actori) i-a gasit prin intermediul agentiilor specializate (case de casting).

De la navigarea cu pirati la decernarea premiilor Oscar

17 petreceri tematice, cu o durata de cate trei ore fiecare, gandite pentru grupuri de cate 15 copii, se afla acum in oferta firmei Piccolini, o oferta extrem de flexibila: Heike Groth le da copiilor posibilitatea chiar de a alege singuri o alta tema, poate mult mai actuala pentru ei.

De exemplu, la cerere se poate imita ceremonia de decernare a premiilor Oscar, in care copiii joaca rolul vedetelor preferate de film sau desene animate.

Pretul de plecare pentru o petrecere tematica organizata pentru un grup de pana la 10 copii si incluzand un supraveghetor a fost stabilit la 250 de euro. La acesta suma se adauga in jur de 10 euro pentru fiecare copil. Preturile de pornire variaza si in functie de tipul de eveniment organizat si de durata acestuia.

Astfel, o scurta reprezentatie de teatru (de aproape o ora) costa in jur de 280 de euro, un spectacol de circ sau un „salon de infrumusetare pentru domnisoare” de doua ore – 230 de euro. Daca petrecerea este organizata in afara orasului, la pretul petrecerii se adauga costurile de transport: o taxa pausala de 25 euro, plus 60 eurocenti/kilometru parcurs (dus si intors).

Cu o medie de 8 evenimente pe saptamana si un volum de munca de circa 5 ore pe zi, Heike Groth este multumita de afacere. Ea se descurca cu doar 8 colaboratori, platiti cu un onorariu de 8 euro net pe ora.


Tags: afacereafaceripetreceripetreceri tematiceevenimente

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Ai curaj sa devii o mamica-antreprenor? Ce afaceri poti sa incepi

de Stanciu Ioana
24 Apr 2017
Tot mai multe femei, care au o cariera de cel putin 5 ani ca angajat si o sisteaza in timpul sarcinii, atunci cand vor relua activitatea...

4 afaceri simple pentru femei: ce idee te tenteaza?

de Marinache Paula
11 Sep 2020
Din ce in ce mai multe femei vor sa isi deschida propria afacere, din dorinta de a avea un program flexibil, independenta financiara si de a petrece...

7 lucruri pe care o femeie antreprenor trebuie sa pastreze in minte cand incepe propria afacere

de Andreescu Sorin
18 Mar 2016
O femeie antreprenor, care de cele mai multe ori este si mama, trebuie sa pastreze urmatoarele lucruri in minte cand isi incepe propria afacere: 1....

A inceput o afacere pe cont propriu dupa ce a fost concediata in 2010

de Marinache Horia Cristian
29 Oct 2015
Willemien Rust (42 ani), din oraselul irlandez Donard, fosta arhitecta la o multinationala, si-a transformat garajul casei intr-o fabricuta de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]