Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 trasaturi ale angajatilor cu adevarat talentati

de Alexandra Popescu 22 Aug. 2014 2488
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa gasesti un angajat potrivit constituie un proces complex. Recrutarea talentelor pentru compania ta ar trebui sa constituie o prioritate, deoarece angajarea celor mai talentati candidati poate insemna succesul unei organizatii.

Pentru a recunoaste adevaratele talente, trebuie sa urmaresti cele mai potrivite semne, asa ca iata 10 trasaturi la care sa fii atent!

1.    Vorbesc despre obiectivele lor pe termen lung

Candidatii talentati nu se tem de viitorul lor. De fapt, ei sunt incantati perspectivele viitoare ale carierei lor si de ceea ce au adunat pana in acest moment. Vorbeste cu candidatii despre obiectivele lor de viitor in timpul interviului de angajare. Cei talentati vor vorbi despre potentialul lor viitor si despre ceea ce au de gand sa realizeze ca angajati.

2.    Sunt plini de resurse si pregatiti pentru orice

Marile talente sunt pregatite in orice situatie. Abilitatea de a gandi si actiona la fata locului este o calitate pe care putini candidati o au. Oamenii talentati in domeniul lor se cunosc foarte bine si sunt gata sa raspunda oricaror intrebari, fara a sta prea mult pe ganduri.

3.    Afiseaza incredere in orice situatie

Exista o linie fina intre incredere si aroganta atunci cand vrei sa identifici talentele. Persoanele de incredere pot manevra orice situatie si accepta faptul ca este in regula sa gresesti uneori. In timpul interviului, cere-le candidatilor sa isi prezinte punctele slabe. Cauta-l pe cel care vorbeste cu incredere despre acestea si explica lectiile pe care le-a invatat de-a lungul timpului.

4.    Sunt persoane versatile

Persoanele care sunt cu adevarat talentate au o gama larga de abilitati si le pot adapta diferitelor sarcini cu succes. Intreaba candidatii despre o perioada in care au incercat sa faca ceva nou si sa isi aplice cunostintele intr-o situatie neasteptata. Un candidat potrivit va fi capabil sa iti impartaseasca una sau doua situatii.

5.    Isi prioritizeaza rezultatele

Oamenilor talentati le pasa de rezultate. Ei isi doresc sa isi indeplineasca scopurile, atat pe plan personal, cat si in cariera. Acestia vor vorbi despre ceea ce doresc sa realizeze  fara ca intervievatorul sa ii intrebe.

6.    Pun intrebari inteligente

Persoanele talentate sunt curioase. De aceea, ele pun intrebari pentru a afla mai multe despre organizatie si despre modul in care aceasta functioneaza. In timpul interviului, vor pune intrebari despre ceea ce trebuie sa faca pentru a avea rezultate bune si nu numai.

7.    Sunt extrem de flexibili

Multe organizatii actualizeaza continuu obiectivele si pun in aplicare noi strategii. Angajatii potriviti se adapteaza schimbarilor fara sa se departa de succes. Cere-le candidatilor sa iti vorbeasca despre un moment in care au trebuit sa se adapteze rapid unei noi situatii.

8.    Isi asuma riscuri

Oamenii talentati nu se tem sa isi asume riscuri pentru a descoperi idei noi. Cere-le candidatilor sa vorbeasca despre o perioada in care au trebuit sa riste pentru a atinge un obiectiv.

9.    Pun pasiune in ceea ce fac

Pasiunea este o calitate ce diferentiaza angajatii de top de oamenii obisnuiti. Atunci cand o persoana este pasionata, nu ii este teama sa o spuna. Acest lucru se poate vedea la interviul de angajare in functie de personalitatea candidatului si de experienta profesionala anterioara.

10.    Comunica eficient

Comunicatorii puternici au capacitatea de a duce organizatia la un nivel mai avansat. Acorda atentie modului in care comunica un candidat, indiferent ca este o comunicare verbala, nonverbala sau prin email.


Tags: managementinterviu angajareantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

CNIPMMR: Antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei

de Florin Amariei
26 Oct 2021
Conform presedintelui CNIPMMR, antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei. Pesimismul ramane majoritar. "In ceea ce...

Managementul timpului - instrumente care te ajuta sa te organizezi mai bine

de Idei de afaceri
29 Ian 2020
Time management este provocarea cu care multi dintre noi ne confruntam in ziua de astazi. Mai ales daca esti antreprenor, freelancer, manager sau...

Managementul timpului intr-o afacere: 5 trucuri pentru a nu pierde vremea inutil

de Idei de afaceri
11 Dec 2019
Timpul pare sa fie cel mai mare dusman al oamenilor, in acest secol al vitezei. La fiecare pas, auzi pe cineva care spune ca si-ar dori mai mult timp...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]