Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 lucruri care pot fi distrugatoare pentru oricere afacere

de Catalin Chivu 21 Mai. 2015 2896
2.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Traim in era in care se pare ca toata lumea este extrem de preocupata de dezvoltarea personala, marirea productivitatii si gestionarea timpului.

Acest lucru poate parea ciudat, dar concentrarea asupra acestora poate fi autodistrugator. Cu alte cuvinte, poate sa faca mai mult rau decat bine.

Sa nu ma intelegeti gresit: e foarte bine sa fii productiv. Iar „Kaizen”, care inseamna „imbunatatire continua”, este o filosofie de afaceri japoneza foarte puternica si este motivul principal pentru succesul Toyota si al altor companii.

Insa aspectul compulsiv este cel care mi se pare problematic. Obsesia noastra pentru dezvoltare si productivitate personala se aseamana in mod deosebit cu autoapararea si dorinta noastra infinita de gasire a unor solutii rapide, de vindecari miraculoase si pastile minune.

E mai mult decat ironic faptul ca aceiasi oameni care urmaresc sa-si satisfaca aceste capricii pierd foarte mult timp pe Twitter, Facebook, LinkedIn si Youtube, ca sa nu mai spun pe nenumaratele bloguri accesate zilnic.

Nu prea are sens, nu? De fapt are, chiar daca nu e atat de evident. Este vorba de un comportament obsesiv, compulsiv si dependent care incearca in zadar sa indeplineasca nevoia de baza de gratificare instantanee, atentie si distragere.

Pe langa toate acestea, este o pierdere enorma de timp. Si nu vorbesc despre o pierdere de timp pe termen scurt. Vorbesc despre timpul limitat pe care il ai ca sa-ti castigi existenta si sa pastrezi suficient pentru tine si familia ta cand te vei pensiona.

Vorbesc despre timpul pe care il ai ca sa iubesti, sa inveti si sa te bucuri de viata. Vorbesc despre timpul pe care il ai pe pamant.




Tags: productivitateafaceritimpdezvoltare personala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]